ITWatch

Regeringen vælter sig i kendte it-folk

Med udnævnelsen af it-iværksætteren Tommy Ahlers til minister kroner regeringen sin flittige brug af kendte it-folk. Samtidig vælter det frem med nævn, råd og vækstteams med samme it-kendisser.

Foto: Polfoto

Indenfor de sidste par uger har to kendte it-folk indtaget topplaceringer i dansk politik. Den absolutte af slagsen gik til Zyb og Podio-stifter Tommy Ahlers, der ud af det blå blev minister for uddannelse og forskning - udløst af, at Søren Pind (V) valgte at trække sig.

Og i dag trak regeringen på endnu en kendt dansk topperson fra it-branchen, Per Kogut, der i sin egenskab af topchef for børsnoterede NNIT indtræder som formand for Digital Hub Denmark, der er et nyt digitalt vækstinitiativ.

Han skal sidde sammen med to andre topfolk fra it-branchen, nemlig Lars Frelle-Petersen, digital direktør i DI, samt Henrik Bodskov, der er adm. direktør for IBM Danmark.

Og går man den danske regerings mange råd, nævn og vækstteams igennem, findes der nærmest ikke en topchef eller iværksætter i it-branchen, der ikke deltager i mindst et af disse politisk funderede initiativer.

Statsministerens råd

Et af de største er statsministerens Disruptionråd, der blev nedsat sidste år og har statsministeren selv som formand.

Her finder vi en stribe tech-folk blandt medlemmerne. André Rogaczewski, der er topchef for børsaktuelle Netcompany er med sammen med Christiane Vejlø, digital trendanalytiker og direktør for Elektronista Media.

Desuden består rådet af Esben Østergaard, finansdirektør i Universal Robots, Marianne Steensen, adm. direktør i Microsoft Danmark og Island, Pernille Erenbjerg, adm. direktør i TDC og endelig minister Tommy Ahlers.

For ganske nylig nedsatte regeringen endnu et digitalt råd, kaldet ekspertgruppen for dataetik.

Her finder vi igen Christiane Vejlø, der her er formand. TDC-topchef Pernille Erenbjerg er også med her sammen med Erik David Johnson, der er leder af Netcompany A/S' Videncenter for Cognitive Computing.

Desuden sidder Thomas Madsen-Mygdal med som medstifter og direktør i virksomheden Twentythree. Morten Primdahl er med. Han er medstifter af virksomheden Zendesk. Endelig er Alice Borgen her også. Hun er ansat i IBM, hvor hun arbejder med AI og Watson.

Endnu et råd

Regeringen har samtidig nedsat et Teknologipagtråd, der skal understøtte den såkaldte teknologipagt, som skal få flere til at tage naturvidenskabelige uddannelser.

Her finder vi igen André Rogaczewski fra Netcompany, som er formand. Desuden er Jørgen Jakobsen, Vice President Northern Europe i DXC Technology med foruden den afgående rektor for IT-Universitetet, Mads Tofte.

Endelig har regeringen nedsat Iværksætterpanelet, der skal fremme vilkårene for netop iværksættere og igen har tech-folket mange pladser.

Tommy Ahlers blev nedsat som formand, da det blev nedsat og sammen med Disruptionrådet har det gjort ham synlig overfor statsministeren, der derfor faldt en ny minister i ham.

Striber af kendisser

Iværksætterpanelet består desuden af Jakob Jønck, der er medstifter af Endomondo og Simple Feast, Kirsten Drejer, medstifter og arbejdende bestyrelsesmedlem i Symphogen, Juha Christensen, stifter af Cogniance, medlem af B&O's bestyrelse og tidligere topchef i Microsoft.

Desuden sidder Camilla Hessellund Lastein, Lix Technologies, Louise Ferslev, Mymonii, gengangeren Esben Østergaard fra Universal Robots, Cecilia Bonefeld-Dahl, direktør for Globit og generalsekretær for Digital Europe, Tommy Andersen, medstifter af Nordic Makers og Byfounders.

De sidder sammen med Tine Thygesen, stifter af Founders House, Peter Heering, Scalepoint Technologies og endelig Anne-Marie Finch, direktør i Trustpilot med ansvar for Global HR & Talent.

NNIT-topchef i spidsen for regeringens nyeste digitale sats 

Tommy Ahlers: Forhåbentlig vil vi se mange flere politikere med aktieposter om 10 år 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs