ITWatch

Datacenter er parat til at investere millioner i miljørigtig løsning

Interxion er villig til at bruge millioner på projekt, der genbruger overskudsvarme fra datacentret, hvis afgifterne ændres.

Peder Bank er adm. direktør for Interxion. | Foto: PR/Interxion

Hver dag producerer danske datacentre store mængder overskudsvarme, som sendes ud i den blå luft. Det kommer dog til at ændre sig, hvis det står til udbyderen Interxion, der et projektet på tegnebrættet, som kan genbruge overskudsvarmen.

Det skriver Computerworld.

"Vi har et projekt liggende med professionelle rådgivere og samarbejdspartnere inde over. Så det er bestemt ikke bare varm luft og powerpoints. Projektet er køreklart, og der er ikke noget, jeg hellere vil, end at skyde det afsted," siger adm. direktør for Interxion, Peder Bank, til Computerworld.

Den manglende lyst til at genbruge overskudsvarmen i dag skyldes afgiften på elvarme, som gør det urentabelt for datacentrene.

Projektet, som Interxion har liggende klar i skuffen, vil ifølge Peder Bank kræve en investering på 25 mio. kr. Derfor afventer han foreløbig resultatet af de politiske forhandlinger i forbindelse med et nyt energiforlig.

Hollændere sætter ny dansk rekord: Opnår internethastigheder på 100 gigabit 

Direkte forbindelse til USA styrker Danmark i datacenterkamp 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs