ITWatch

Facebook sortlistes af Nordeas enhed for bæredygtige investeringer

Nordeas afdeling for bæredygtige investeringer sætter køb af Facebook-aktier på standby efter sag om misbrug af brugerdata i den amerikanske valgkamp.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Noah Berger

Sagen om misbrug af Facebook-brugeres data i den amerikanske valgkamp får nu Nordeas afdeling for bæredygtige investeringer til at sortliste det sociale medie.

Det rapporterer Bloomberg News med henvisning til afdelingens chef Sasja Beslik. Han skriver på Twitter, at Nordens største bank ikke længere vil lade sin afdeling for bæredygtige investeringer købe aktier i Facebook. Foreløbigt er investeringerne i aktien sat i karantæne.

Beslutningen er blandt andet truffet på baggrund af en overhængende trussel om yderligere regulering af Facebooks platforme.

Sagen om misbrug af Facebook-data har sendt aktien ned med over 9 pct. i denne uge, hvor Facebook har været i et reelt stormvejr.

Såvel amerikanske som europæiske politikere har krævet en forklaring på, hvordan konsulentfirmaet Cambridge Analytica har fået adgang til brugernes data, og hvorfor Facebook undlod at informere om det.

Der tales nu om parlamentariske undersøgelser af Facebook i både Storbritannien og USA. I London er Facebook-boss Mark Zuckerberg allerede blevet bedt om at svare på spørgsmål.

Facebook afviser, at firmaet har gjort noget ulovligt eller ikke har beskyttet brugerdata tilstrækkeligt.

/ritzau/FINANS

Facebooks sikkerhedschef går af efter strid om misinformation

Afsløring skærer 37 milliarder dollar af Facebooks markedsværdi 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs