ITWatch

Vestager: Beskatning af tech-giganter er forældet

Financial Times kunne i sidste uge beskrive, at EU er på vej med en ny beskatning, der rammer tech-giganter. Over for Børsen siger Margrethe Vestager, at det sker, fordi de nuværende regler er forældede.

Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

EU vil gribe ind og beskatte store tech-selskaber langt hårdere. det har Financial Times kunne beskrive sidste uge og overfor Børsen forklarer Magrethe Vestager hvorfor i sin egenskab af, at være kommissær for konkurrenceområdet.

"Vores skattelovgivning er håbløst forældet, når det gælder it-virksomheder, og det er vi meget optaget af," siger hun til avisen.

Børsen skriver, at udspillet fremlægges i denne uge, men at Financial Times har kunnet beskrive, at der skal indføres en 3 pct. afgift på henholdsvis "annonceomsætning, brugergenereret omsætning og omsætning via salg af data til tredjepart," som avisen beskriver det.

Afgiften skal ramme selskaber med stærk markedsdominans. I dag er mange af disse selskaber placeret i Irland, der har en lavere skat end mange andre EU-lande.

Fransk minister vil sagsøge amerikanske techselskaber 

Kampen mod magtmisbrug: Vestager hyrer digitale superhjerner 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs