ITWatch

3: Bredbåndspuljen er en mærkværdighed uden sidestykke

Teleudspil taler om teknologineutralitet, men Bredbåndspuljen er reelt målrettet fiberbredbånd, lyder kritik fra 3-direktør. Han mener, at mobilselskabet dermed er udelukket fra at søge puljen.

Morten Christiansen er adm. direktør i 3. | Foto: PR/3

I mandags præsenterede regeringen sit udspil til et nyt teleforlig. I det lægger den op til at udvide Bredbåndspuljen fra 40 til 100 mio. kr. i de kommende år – og det møder kritik fra mobilselskabet 3. Det skriver Berlingske.

3-direktør Morten Christiansen mener, at selskabet, der udelukkende fokuserer på mobilteknologi, er udelukket fra at få del i den statslige pulje på 100 mio. kr. årligt.

"Bredbåndspuljen er en mærkværdighed uden sidestykke. I udspillet til nyt teleforlig taler man om teknologineutralitet som et bærende element, men så tildeler man penge til en pulje, som reelt kun handler om én bestemt teknologi, nemlig fiberbredbånd," siger Morten Christiansen til Berlingske.

Han peger på, at regeringen i sit udspil samtidig stiller store krav til dækningen og bredbåndshastigheder i forbindelse med udbuddet af mobilfrekvenser. Det er komplet selvmodsigende, mener Morten Christiansen.

Teleindustrien: Giver ingen mening at stille 50 Mb/s-dækningskrav for ubeboede øer 

PKA kontaktede regeringen om TDC-køb tidligt i forløbet 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs