ITWatch

3: Krav til mobildækning gør frekvenser mindre attraktive

I yderste konsekvens kan regeringens krav til øget mobil- og bredbåndsdækning betyde, at det ikke kan betale sig for teleselskaberne at byde på frekvenser, lyder det fra 3-direktør Morten Christiansen.

Morten Christiansen er adm. direktør for mobilselskabet 3. | Foto: PR/3

Kravene til en øget mobil- og bredbåndsdækning i regeringens teleudspil kan betyde, at teleselskaber vil holde igen, når der næste år skal afholdes tre frekvensauktioner. Det fastslår direktør for mobilselskabet 3, Morten Christiansen, over for Børsen.

"Det er meget fint, at regeringen fokuserer på dækning frem for at få penge i kassen ved salg af frekvenserne. Men man kan også gøre det så uattraktivt, at det ikke kan betale sig for teleselskaberne at byde ind på frekvenserne," siger Morten Christiansen til Børsen.

I samme ombæring fastslår 3-direktøren, at udgifterne til de øgede dækningskrav kommer til at få betydning for udrulning af 5G-teknologien, da teleselskaberne vil have færre penge til rådighed.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt gjorde det ved gårsdagens præsentation af regeringens teleudspil klart, at han prioriterer bedre mobil-og bredbåndsdækning højere end at få mange penge i kassen ved de kommende frekvensauktioner, der finder sted til næste år.

"Det er for os en vigtigere ambition at sikre bedre dækning, end hvor mange penge der kommer ind (i frekvensauktioner, red.). Det er klart, at hvis teleselskaberne ikke skulle leve op til bedre dækning, kunne det indbringe nogle flere penge," lød det fra Lars Chr. Lilleholt på pressemødet, hvor ITWatch var til stede.

TDC: Hastighedskrav er på kanten af det teknisk mulige 

Ros fra branchen til nyt udspil: Men høje krav kan betyde dårligere net for alle

Minister "er blevet orienteret" af TDC-bejlere 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs