ITWatch

Atea-sagen ventes at trække ud til maj

Den højtprofilerede Atea-sag skulle oprindeligt have fundet sin afgørelse i begyndelsen af 2018, men tidsrammen er nu skubbet til 14. maj.

Nordens største it-virksomhed Atea A/S og fire tidligere topchefer kommer til at sidde ganske længe på anklagebænken i sagen om mulig bestikkelse af offentligt ansatte i Region Sjælland - tre tidligere ansatte på chef- og direktørniveau i Region Sjælland.

Det skriver Dagbladet Ringsted.

Domsmandsretten under ledelse af dommer Nanna Blach tog fat på sagen 10. oktober sidste år, og oprindeligt var der afsat 32 retsdage til at få belyst, om regionens penge er blevet misbrugt og it-virksomhederne har smurt de offentligt ansatte på regionens regning

Men det er slet ikke nok.

Den første plan om at få afsluttet sagen i februar er for længst røget af sporet.

På nuværende tidspunkt er 14. maj planlagt til at være sidste dag i retten, inden domsmandsretten afgør skyld og eventuel straf.

Flere retsdage blev aflyst, da det lige efter nytår kom frem, at forsvarerne manglede at få udleveret omkring 85.000 mail fra det omfattende materiale, der er fundet på de tiltaltes computere og på servere hos Atea og i regionen.

Forsvarerne har også fået udleveret dokumenter, der ikke kunne åbnes. Og blandt andre advokat Andro Vrlic og hans klient, tidligere it-driftschef i Region Sjælland René Clausen har måttet tilbringe flere dage i løbet af januar hos Bagmandspolitiet med at søge i den enorme mængde konfiskerede data-materiale.

Den ny dokumentation har fået sagen til at vokse og udvikle et sandt kalender-puslespil mellem de otte forsvarere, to anklagere, dommer og domsmænd.

Som noget af et særsyn er retten nødt til at tage foreløbig tre weekender i brug.

Hverken specialanklager Jørn Thostrup fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Bagmandspolitiet) eller hans kollega senioranklager Alexander Fält Dzougov har tidligere ført en sag, hvor det har været nødvendigt.

Hårde spørgsmål til Ateas chef i sag om bestikkelse 

Klage i Atea-sagen afvist 

Atea-chef peger nedad i stor sag om bestikkelse 

Anklager udleverer over 100.000 nye e-mails i bestikkelsessag 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs