ITWatch

Arbejdsgivere vil lette lønkrav for udenlandske it-specialister

Dansk Arbejdsgiverforening vil sænke lønkravene for unge it-talenter, der kommer til Danmark fra lande uden for EU. Det skal mindske efterspørgslen på it-kompetencer.

Foto: /Ritzau/Mikkel Tariq Khan

Danske virksomheders efterspørgsel efter it-specialister er så høj, at Dansk Arbejdsgiverforening (DA) ønsker at lette vilkårene for at rekruttere udenlandsk arbejdskraft hertil. Det skriver Børsen.

Som reglerne er i dag, skal udlændinge, der kommer til Danmark fra lande uden for EU's grænser, tjene mindst 418.000 kr. om året. Det beløb skal sænkes til til 323.000 kr. om året for udenlandske it-talenter under 30 år med en videregående uddannelse. Efter fire år i Danmark skal de tjene mindst 418.000 kr. om året for at kunne blive i landet.

For it-specialister over 30 år ønsker DA at sænke lønkravet til 350.000 kr. om året.

"Når man ikke kan sætte beløbsordningen ned for alle personer, så lad os få nogle talenter ind, der kommer med ny viden fra uddannelser, de har taget i Indien, USA, Canada eller Australien. Lad os få dem ind," siger adm. direktør i DA, Jacob Holbraad, til Børsen.

DA taler dog for døve øren hos Dansk Folkeparti såvel som hos Socialdemokratiet, der begge afviser forslaget.

Organisation bakker op om regeringens ønsker til udlændingepolitik 

Venstre: Begrænsninger af udenlandsk arbejdskraft er en hæmsko for væksten 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs