ITWatch

Norske myndigheder mangler fortsat overblik over dataangreb

Omstændighederne bag cyberangrebet på norsk sundhedssystem er endnu uklare. Minister kan ikke udelukke, at patientdata er blevet kompromitteret.

Colourbox
Foto: Colourbox

Mandag blev den regionale norske sundhedsenhed Helse Sør-Øst opmærksom på, at der foregik unormal aktivitet i dens datasystemer. Det viste sig at være et cyberangreb, som ramte regionen, der opbevarer sundhedsdata for 2,8 mio. nordmænd. Det skriver NRK.

Siden har de norske myndigheder haft travlt med at oprulle hændelsen, der kan have kompromitteret sundhedsdata fra små tre mio. nordmænd.

"Indtil videre ser det ikke ud som om, at det er gået ud over patientsikkerheden, patientbehandlingen eller patientdata, men det sidste kan ikke udelukkes," udtalte sundhedsminister Bent Høie på en pressekonference torsdag eftermiddag ifølge NRK.

Alle ressourcer er blevet sat af til at afklare omstændighederne bag cyberangrebet. Arbejdet foretages af det Fælles cyberkoordineringscenter, der består af norske efterretningstjenesten, den nationale sikkerhedsmyndighed og den nationale enhed for bekæmpelses af organiseret kriminalitet Kripos.

Combitech øjner muligheder på det danske marked

Libanesiske statshackere spionerer gennem smartphones

Forsiden lige nu

Nordisk Film køber sig ind i endnu en spilvirksomhed

Nordisk Film har købt sig til en minoritetsandel i en svensk spiludgiver. Det er den sjette spilinvestering, som Nordisk Film laver, siden virksomheden introducerede Nordisk Film Games for to år siden. Og flere investeringer er på vej.

Energinet trækker SAP-udbud tilbage

Fejl i udbudsmaterialet har fået Energinet til at trække stikket på to SAP-kontrakter. Udbuddet vil blive genudsendt i løbet af ganske kort tid, lyder det fra Energinet.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger