ITWatch

Organisation bakker op om regeringens ønsker til udlændingepolitik

Regeringen får støtte til at gøre det lettere for kvalificerede udlændinge at komme til Danmark fra organisationen Copenhagen Capacity.

Foto: Colourbox

Det er en god idé, at erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil sænke beløbsgrænsen for at gøre det lettere for danske virksomheder at hente specialister til landet.

Sådan lyder det fra den offentligt finansierede organisation Copenhagen Capacity i en skriftlig kommentar til ITWatch.

"Hvor det tidligere var virksomhederne, der tiltrak talenter fra hele verden, så oplever vi nu en trend, hvor virksomhederne flytter til de breddegrader, hvor de finder de skarpeste hjerner. Det har startet en international kamp om verdens førende talenter og forskere," udtaler adm. direktør Claus Lønborg:

"I denne kamp, oplever vi, at Danmarks positive omdømme spiller en afgørende rolle. Mister vi vores gode omdømme blandt de udenlandske talenter, så mister vi også en kæmpe drivkraft for vækst og udvikling," fortsætter han.

Copenhagen Capacity arbejder med at tiltrække udenlandske virksomheder, investeringer og højtuddannet arbejdskraft til området, der går under navnet Greater Copenhagen og betegner kommuner i Østdanmark og Sydsverige.

Succes med kampagne

Organisationen reagerer på, at ITWatch på det seneste har beskrevet, hvordan flere virksomheder ønsker at gøre det lettere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

I den forbindelse har erhvervsministeren foreslået at sænke beløbsgrænsen, som markere den årlige løn, man som udlændinge skal have for at kunne få opholdstilladelse på en let måde.

I dag er den på 418.000 kr. om året, men Brian Mikkelsen vil ikke sige, hvad han synes, den skal ligge på fremadrettet.

Copenhagen Capacity fremhæver, at organisationen er repræsenteret på finansmagasinet World Finances liste over, de 100 organisationer og virksomheder, som øger standarderne inden for sit felt.

Årsagen er, at man er lykkes med at skabe fokus omkring fintech i København via en kampagne på de sociale medier, der ramte over ni milioner mennesker.

"Vi håber nu at skalere vores indsats, så vi kan hjælpe endnu flere virksomheder og kommuner med at tiltrække det udenlandske talent, der skal sikre morgendagens vækst lokalt, regionalt og nationalt," udtaler Claus Lønborg.

Det er dog ikke alle, der ønsker en lavere beløbsgrænse. Overfor ITWatch har Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, tidligere givet udtryk for, at en lavere beløbsgrænse vil føre til løndumping:

"Det er jo inddirekte med til at skabe et utilsigtet lønpres mod de medarbejdere, som befinder sig på arbejdsmarkedet i forvejen," sagde han.

Regeringen vil gøre det lettere at hente udenlandsk arbejdskraft 

Microsoft ønsker smidigere danske udlændingeregler 

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs