ITWatch

Teknologipagt er lige på trapperne

Regeringen barsler snart med et initiativ, der skal samle uddannelsesinstitutioner og virksomheder for at få flere til at læse tekniske og natuvidenskabelige udannelser.

I slutningen af januar præsenterer regeringen sin såkaldte teknologipagt, der skal skabe lokale samarbejder mellem erhvervsliv og uddannelser for at få flere unge til at uddanne sig i et fag, der giver de såkaldte STEM-kompetencer - altså science, technologi, engineering og math.

Det bekræfter erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) overfor Ingeniøren. Han siger, at målet er at få flere til at blive ingeniører og teknikere.

"Vi putter rigtige penge i det, rigtige millioner i alle dele af undervisningssektoren for at løfte det her," forsikrer ministeren med henvisning til, at pagten vil starte i 0. klasse.

Han fremhæver en ingeniøruddannelse i Sønderborg som et eksempel på en teknologipagt. Syddansk Universitet udbyder uddannelsen, og samarbejder med blandt andet Danfoss og Sønderborg Kommune om at skabe et uddannelsescenter for ingeniører, der skal gavne det lokale arbejdsmarked.

Brian Mikkelsen: Teknologipagt skal sikre folk til at gøre Danmark til digital frontløber

Iværksætter: Nordjysk teknologipagt er kun et skridt på vejen 

Mere fra ITWatch

Bekymringen stiger hos datacenterkunder efter gas-sabotage

Bekymringen for sabotage af den fysiske infrastruktur smitter nu også af på landets datacentre. Globalconnect er opmærksomme på problemet og øger sikkerheden, men datacentrenes brancheforening er mere bekymret for de stigende energipriser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs