ITWatch

Det kan være slut med internet, som vi kender det, efter ny lov i USA

USA's beslutning om at ophæve den såkaldte netneutralitet vil give teleselskaberne en fordel, og den amerikanske beslutning vil også ramme Europa, vurderer internetforsker over for TV2.

Arkivfoto. Netflix nævnes som et af de selskaber, der kan komme i problemer ved ophævelsen af netneutralitet. | Foto: Paul Sakuma/AP/Polfoto/Arkiv

Det frie internet er truet, efter at den amerikanske telestyrelse torsdag besluttede at ophæve den såkaldte netneutralitet, der blev indført under tidligere præsident Barak Obama. Beslutningen i USA vil også ramme Europa. Det vurderer internetforsker Morten Bay fra University of California i Los Angeles over for TV2.

Rent praktisk betyder ophævelsen, at teleselskaberne i USA nu fremover kan bestemme, om brugerne skal have hurtigere adgang til nogle hjemmesider og streamingtjenester end andre. De vil også kunne differentiere prisen eller helt blokere for nogle hjemmesider. Netflix nævnes som eksempel på et selskab, der kan få det svært under de nye regler.

"Mange af de her teleselskaber vil gerne konkurrere med Netflix med deres eget indhold. Men hvis de kan kontrollere, hvordan netværket skal styres, så har de jo en fordel,” siger Morten Bay, der også peger på, at det ikke hjælper at have neutralitet i Europa, når man nu ophæver den i USA.

Hos den amerikanske telestyrelse afviser formanden, Michael O’Reilly, at ophævelsen af netneutraliteten kommer til at skabe problemer. Han henviser til, at internettet har fungeret længere uden netneutralitetsregler end med.

USA ophæver regel om lige adgang til internettet 

Internetselskaber går imod de amerikanske myndigheder i kamp om netneutralitet 

 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs