ITWatch

TDC skal levere fiber til 19 projekter fra bredbåndspuljen

Telekoncernen skal udrulle hurtigere internetforbindelser til 2000 danske hjem, som resultat af dagens uddelinger fra bredbåndspuljen.

40 projekter fik i dag tildelt støtte fra bredbåndspuljen. De 19 af dem har Yousee som leverandør, og det betyder, at koncernen skal levere hurtigere bredbånd til godt 2000 husstande, oplyser Yousee i en pressemeddelelse.

"Vi er glade for, at vi nu kan hjælpe godt 2.000 hjem med at få bedre bredbånd. De lokale drivkræfter bag projekterne har lagt et stort arbejde i at udarbejde deres ansøgninger, og derfor er det selvfølgelig glædeligt, at arbejdet nu bærer frugt for dem," udtaler vicedirektør Eva Birgitte Bisgaard i meddelelsen.

I alt 72 projekter havde søgt om at få del i puljen på 100 mio. kr., og i 36 af tilfældene var Yousee valgt som bredbåndsleverandør.

Koncernen har lanceret en model kaldet YouSees Landdistriktsinitiativ. Det skal give lokale husstande mulighed for at gå sammen og ansøge om bedre bredbånd i deres lokalområde.

"Det er et initiativ, der giver landdistrikter bedre bredbånd på helt kommercielle vilkår, og som allerede nu har givet mange steder i landet bedre bredbånd," siger Eva Birgitte Bisgaard i meddelelsen.

Det har bl.a. resulteret i bredbåndsprojekter i landsbyen Skiveren i Vendsyssel og til Nab på Fyn.

Ingen bredbåndsstøtte til Nordjylland

Landområder i fokus efter fordeling af bredbåndspuljen

Forsiden lige nu

Klumme: Virksomheder skal sadle om for at følge med de stigende mængder data

Danmark er godt med, når det kommer til digitalisering. Men med IoT og større mængder data, der hvert sekund sendes til og fra devices, kommer der også større krav til hastigheden. Og vi har ikke tid til ventetid – så hvordan sikrer vi, at vi kan følge med i 2018? Det ser Tina Schou, næstformand i Datacenter Industrien, på i denne klumme.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger