ITWatch

Professor: Skat har lært lektien fra den skandaleplagede it-løsning EFI

Skat skal have et nyt inddrivelsessystem, og man har lært af fortidens fejl, lyder vurderingen fra professor på IT-Universitetet.

Søren Lauesen er professor på IT-Universitetet og underviser på kurset "Anskaffelse og Kravspecifikation".

Det lader til, at Skat har lært lektien fra de dyrekøbte erfaringer med det kuldsejlede EFI-system, der endte som en it-skandale i milliardstørrelsen. Sådan lyder vurderingen fra professor på IT-Universitetet Søren Lauesen.

Skats nye inddrivelsessystem bliver implementeret i tre faser frem mod sommeren 2018, og det er ifølge it-forskeren en væsentlig forskel sammenlignet med EFI-lanceringen.

"Skat gjorde flere fejl i etableringen af det tidligere inddrivelsessystem EFI. Men ser man på, hvordan man har valgt at gribe det nye system an, så lader det til, at de har lært af fejlene."

"Blandt andet kontrollerer det nye system, at gældsindberetningerne har det nødvendige data med, man har også fået lavet love, der gør inddrivelsen meget lettere, og man har valgt at sætte systemet i drift lidt ad gangen," udtaler Søren Lauesen til ITU's hjemmeside.

Alt er dog ikke fryd og gammen. Blandt faresignalerne, som Søren Lauesen påpeger, er valget af flerleverandørstrategi samt brugen af standardsystemer. De faktorer kan blandt andet skabe usikkerhed om dataansvaret og risikere at fordyre projektet.

Der er milliarder af gode grunde til at høre om offentlige udbud

Skatteministeriet henter chef til ny it-styrelse 

Mere fra ITWatch

Dansk AI-virksomhed satser på sorte tal i år

Investorernes fokus på indtjening frem for vækst for enhver pris, har fået den danske AI-virksomhed 2021.ai til at justere sin strategi. Nu er sorte tal på bundlinjen for første gang inden for rækkevidde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs