Chefkonsulent: Flere offentlige bredbåndsmidler løser ikke problemet

Ekstrabevillingen på 60 mio. kr. til Bredbåndspuljen, så den for 2017 lyder på i alt 100 mio. kr., kommer ikke yderområderne til gavn. For mange penge går til hovedstaden, ligesom fristen for at søge midler for længst er overstået, lyder det fra chefkonsulent.
Chefkonsulent Michael Jensen fra rådgivningsvirksomheden Netplan. | Foto: Foto: Kristoffer Veggerby
Chefkonsulent Michael Jensen fra rådgivningsvirksomheden Netplan. | Foto: Foto: Kristoffer Veggerby

Det kommer ikke til at betyde mere og bedre bredbånd i landets yderområder, at regeringen og Dansk Folkeparti tidligere på ugen i fællesskab besluttede at smide 60 mio. kr. ekstra i Bredbåndspuljen, så den for 2017 lyder på i alt 100 mio. kr.

Det fortæller chefkonsulent Michael Jensen fra rådgivningsvirksomheden Netplan til DR.

Ifølge chefkonsulenten, så er perioden, hvor foreninger, lokale initiativer, virksomheder og andre kunne ansøge den nu forøgede pulje, nemlig for længst overstået.

"Nu hvor man mere end fordobler puljen, så er der en langt større skare af folk, der kunne have fået adgang til det her. Men man har allerede lukket bredbåndspuljen," siger han til DR.

Samtidig kritiserer han, ligesom andre tidligere har påpeget, at en del af pengene fra Bredbåndspuljen ender i Region Hovedstaden, mens projekter fra landets yderområder får afslag. Ud af de 72 ansøgninger i den igangværende runde er 22 fra Region Hovedstaden, hvor Michael Jensen argumenterer for, at der bør være kommerciel interesse for at investere i bredbånd.

Konsulent: Bredbåndsdiskussion minder om en skyttegravskrig 

Det omvendte bredbåndskort: Jyske landsbyer spurter fra de rige kommuner i Nordsjælland 

Telebranchen samles før vigtigt politisk forlig 

Folketinget sender mobiltelefoni for millioner i udbud 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også