ITWatch

Politik

NNIT-boss vil købe corona-vacciner til alle 3000 ansatte

Tech-selskabet NNIT's topchef vil købe covid-19-vacciner til alle ansatte. Samt til alle ansattes familier, men han understreger, at det skal ske på frie markedsbetingelser for ikke at stå i vejen for hospitaler og sundhedspersonale. "Vi mener, at det er det rigtige og ordentlige at gøre," siger direktøren.

Europæerne skal dele langt flere data

For at få gang i dataøkonomien vil EU-Kommissionen skabe tillid til, at det er sikkert at dele sine data på tværs af Europa. Det skal ske ved at bruge neutrale og gennemsigtige dataformidlere. Muligheden for sikker datadeling skal booste det indre marked for data.

Det står i stampe med revision af forældet ePrivacy-lov

Industrien hiver sig i håret, efter det tyske formandskab også er fejlet med at få EU’s medlemslande til at blive enige om en forhandlingsposition til den efterhånden berygtede ePrivacy-forordning, der handler om databeskyttelse og er vigtig for teleselskaber og det digitale annoncemarked.

DI vil have bredbåndsmålsætning uden konkrete dækningsmål

Danmark skal være i top tre, når det kommer til udbredelse og anvendelse af bredbånd i EU, lyder det i et oplæg fra Dansk Industri. "Hvis vi bare opgraderer den eksisterende målsætning til gigabit, vil det simpelthen være for fattigt," mener organisationen, som dermed går en anden vej end Dansk Energi.

DXC ude som leverandør af valgsystem

DXC skal ikke levere det kommende valgsystem efter flere års forsinkelse, lyder det fra Kombit, der har opsagt samarbejdet. Ophøret af samarbejdet koster DXC et to-cifret millionbeløb. (Opdateret)

Robot-direktør advarer kraftigt mod at vedtage ny epidemilov

Et udkast til en ny epidemilov vil give sundhedsministeren mulighed for at "krænke adskillige rettigheder", der ellers er sikret i grundloven. Sådan lyder advarslen fra Enrico Krog Iversen, der i det daglige står i spidsen for et af de odenseanske robotselskaber.

Vestager indleder formel sag mod Amazon

Efter over et års undersøgelse af internetgiganten Amazon, har EU’s konkurrencekommissær nu besluttet at indlede en formel sag mod Amazon for misbrug af markedsdominans, skriver Financial Times.

V vil bruge nye bredbåndstal som ammunition overfor regeringen

Mere end dobbelt så mange adresser har i år ansøgt om støtte fra bredbåndspuljen til hurtigt internet sammenlignet med sidste år. Det bør vække genklang i de igangværende forhandlinger, mener Venstre, mens Socialdemokratiet fastholder, at puljen skal afskaffes.

Præsidentvalget kan ramme M&A-markedet

Udfaldet af det dramatiske amerikanske præsidentvalg kan få betydning for M&A-markedet, der er et af advokaternes store forretningsben. Amerikansk usikkerhed kan smitte af på det danske M&A-marked, siger Gorrissen-partner.

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger