Google vil begære sig konkurs i Rusland efter indefrysning af midler
Stribevis af bøder fra de russiske myndigheder og indefrysning af midler betyder, at Google forventer, at selskabets forretning i Rusland går konkurs.
Stribevis af bøder fra de russiske myndigheder og indefrysning af midler betyder, at Google forventer, at selskabets forretning i Rusland går konkurs.
Libre-Prisen blev stiftet af en SF-politiker og mediechef. I år går den til Frances Haugen for Facebook-læk.
Eva Berneke får som topchef for franske Eutelsat kritik for at levere satellitsignaler til to russiske tv-platforme. Selskabet fører en streng neutralitetspolitik, lyder svaret fra Eutelsat.
FRANKRIG STEMMER: Coronapandemien har sat hidtil uset fokus på digitalisering i et af Europas største markeder. Milliarder fra euro er allerede afsat til overgangen - men hvor hurtigt det løber af stablen kan ifølge ambassadør være på spil, når franskmændene går til stemmeurnerne søndag.
Massive bøder venter virksomheder, der ikke overholder et nyt sæt EU-regler om cybersikkerhed. Danmark har 21 måneder til at implementere reglerne, og virksomhederne får rigtig travlt, vurderer adjunkt fra CBS.
Udsigten til mindre stram regulering af teknologiselskaber fra de kinesiske myndigheder løfter teknologiaktier på børsen i Hongkong.
Det danske forsvarsforbehold holder Danmark ude af cybersamarbejde i EU og kan spænde ben for eventuelle vigtige efterretninger, advarer ekspert.
Regeringens digitaliseringsstrategi udstikker en ambitiøs kurs for de kommende år, men vi må ikke glemme, at ca. en fjerdedel af borgerne mangler grundlæggende digitale kompetencer. MitID-forløbet viser, at vejen til digital inklusion stadig er lang, skriver Ejvind Jørgensen og Anna de Boer fra Dansk IT.
Den amerikanske regering har fået tilsagn fra en lang række internetudbydere som Verizon og Comcast, om at sænke priser eller øge internethastigheden.
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) mødte Facebooks danske chef for politik til debat om regeringens ønske om at regulere sociale medier. Der er fuld opbakning til indgreb, lød det fra Martin Ruby, som dog mener, medier og politikere er blinde for de ændringer, som er gennemført de senere år.
Fredag vedtog EU et livtag med platforme som Meta og Google, der ifølge forhandler skal give mere lige konkurrence på bl.a. målrettede reklamer. Det er kun første skridt på vejen mod generelt skrappere EU-krav til annoncører, vurderer Christel Schaldemose.
Simon Kollerup er glad for EU’s aftale om Loven for Digitale Tjenester, der fastsætter tech-giganters ansvar for at fjerne ulovligt indhold på platformene.
FRANKRIG STEMMER: Mens franskmændene søndag går mod stemmeurnerne ser danske Cbrain et Frankrig med nye muligheder for digitalisering efter en pandemi og fem års reformer. ”Under Macrons første periode har vi kunnet se, at det offentlige åbner mere op for nye løsninger,” siger global affairs-direktør, der nu stiller skarpt på central referencekunde.
Embedsmænd, forretningsmænd og journalister er på russisk liste over personer, som forbydes adgang til landet.
EU-parlamentet er blevet enige om at støtte mere end ti år gammelt forslag fra EU-Kommissionen.
Netcompany står bag et nyt administrativt system hos politiet, som har givet landets jægere og våbenhandlere store udfordringer.
Amerikansk softwarevirksomhed undersøges af myndigheder for at have overleveret central teknologi til Huawei.
Det store behov for it-kyndige medarbejdere får forsikringskoncernen til at kigge i retning af de ukrainske flygtninge, som for øjeblikket kommer til Danmark.
Ericsson er det seneste i række af internationale selskaber, som suspenderer sin russiske forretning.
Den brede indsamling af danskeres teledata kan muligvis ikke bruges af politiet i efterforskning efter EU-dom.
Efter måneders forhandlinger er et af EU’s store digitale flagskibe, The Digital Services Act (DSA), nu på tærsklen til at blive en realitet. ”Jeg håber og krydser fingre,” siger forhandler til ITWatch.
EU ønsker, at online-platforme med over 45 mio. månedlige brugere i EU fremover skal betale et årligt gebyr til unionen. Det vil kunne indbringe EU et trecifret millionbeløb årligt, melder Reuters.
Jeanette Hartz er per 1. maj ny direktør i interesseorganisationen Dansk IT. Fokus bliver på udvikling af politiske emner og de store udfordringer for den danske it-branche.
1. maj sætter en direktør sig for bordenden i foreningen og interesseorganisationen Dansk IT. Den nye direktør kommer fra en stilling i forbrugerrådet Tænk.
For at styrke genbrug i Europa vil EU-Kommissionen over de kommende år hæfte digitale pas med oplysninger om ophav og genanvendelse på næsten alle fysiske produkter. Ifølge Dansk Industri kan kravet give nye muligheder indenfor bl.a. elektronik.