ITWatch

Købsprisen for Nets kan lande på 39,7 mia. kroner

Kapitalfonde køber Nets til 165 kr. pr. aktie, eller 10 pct. mere end selskabets børsnoteringskurs. Den samlede købspris er på 39,7 mia. kr., inklusive nettogæld, viser FinansWatchs beregninger.

Foto: Ritzau/Jens Dresling

Kapitalfonde anført af amerikanske Hellman & Friedman køber betalingsformidleren Nets for i alt 39,7 mia. kr., viser beregninger foretaget af FinansWatch.

Hellman & Friedman køber Nets sammen med GIC, der er bystaten Singapores offentlige investeringsfond; Sampo, der ejer Nordens største forsikringsselskab If, samt er storaktionær i Nordea; Stepstone Group og Fischer Lynch Capital.

Kapitalfondene Advent International og Bain Capital, der købte Nets i 2014 for 17 mia. kr. fra en stor gruppe danske og norske banker, fortsætter også som aktionær i selskabet.

Købstilbuddet lyder på 165 kr. pr. aktie, hvilket er 10 pct. mere end selskabets emissionskurs på 150 kr. og 27 pct. over kursen 30. juni 2017, som var umiddelbart inden, Nets bekræftede, at man havde fået henvendelser om et overtagelsestilbud.

Da der er godt 200 mio. udestående aktier i Nets, betaler købskonsortiet knap 33,1 mia. kr. for aktierne i betalingsformidleren.

Hertil kommer, at køberne også overtager Nets' gæld, der er på 8,4 mia. kr., fratrukket kontantbeholdningen, som ved udgangen af juni var på 1,8 mia. kr.

Dermed bliver den samlede købspris for Nets på 39,7 mia. kr. Nets' bestyrelse anbefaler købstilbuddet, der allerede er accepteret af aktionærer, der repræsenterer 46 pct. af aktiekapitalen.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.

Kapitalfond vil købe Nets for stort milliardbeløb 

Nets: Opkøb kan blive annonceret allerede i dag 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs