Conferize-aktien mister glansen: Kurs nærmer sig børsnotering

Conferize-aktien blev solgt for 8 kr. ved børsnoteringen, og i de første dage blev aktien sendt markant op, da den en kort overgang blev solgt til 34,20 kr. stykket, mens den højeste lukkekurs dog lød på 22 kr.
Foto: /ritzau/Mik Eskestad
Foto: /ritzau/Mik Eskestad
Af /ritzau/FINANS

Små tre måneder efter børsnoteringen af eventfirmaet Conferize er gassen gået af ballonen, da aktien efter en større stigning fra start er tæt på den kurs, som den blev noteret til på minibørsen First North i København i juni.

Conferize-aktien blev solgt for 8 kr. ved børsnoteringen, og i de første dage blev aktien sendt markant op, da den en kort overgang blev solgt til 34,20 kr. stykket, mens den højeste lukkekurs dog lød på 22 kr.

Onsdag er kursen på 8,40 kr. efter et fald på 8,2 pct., og ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra børsmægleren Nordnet kan den seneste tids kursfald hænge sammen med, at nogle investorer har mistet tålmodigheden.

"De investorer, der købte aktien ind på helt kort sigt, havde en opfattelse af, at der var en raket, som var meget tæt på at antænde. Men det er et selskab, som først om flere år forventes at få en vis omsætning og indtjening."

"Investorerne skal nok væbne sig med tålmodighed, men det er måske ikke det, man har mest af, når man har en aktie som Conferize. Det er en aktie, som kan blive til noget, men som der også er rigtig stor risiko i," siger Per Hansen.

Conferize udbyder en platform henvendt mod konferencer, der giver deltagere, arrangører og talere et fælles digitalt rum til at netværke og dele viden.

Eventfirmaet har varslet, at der skal ventes røde tal på bundlinjen de næste 3-5 år, og at omsætningen frem til 2019-2020 vil være beskeden.

Per Hansen peger desuden på, at der i forbindelse med børsnoteringen var en del forvirring, som kan have skubbet til aktiekursen.

Conferize-storaktionær Lars Kolind udtalte blandt andet, at selskabet kunne blive det nye Skype, der for nogle år siden blev solgt for 44 mia. kr. til Microsoft.

"Jeg tror, at udmeldingen blev misforstået, for han har efter min vurdering ret i, at Conferize en dag kan blive solgt til en stor spiller for en høj pris, hvis det formår at stable et produkt på benene."

"Nogle investorer misforstod, at man så bare kunne gange salgsprisen med Skype, men pointen er, at hvis produktet ender med at blive stort, er der mulighed for en dag at blive købt af en stor spiller. Men hvis det ikke ender med at blive til noget, så er der ikke meget at hente," siger Per Hansen.

I forbindelse med børsnoteringen hentede Conferize et provenu på 28,8 mio. kr., som ifølge selskabet rækker til 2019. Den nuværende aktiekurs værdisætter selskabet til 108,6 mio. kr.

Conferize tager børsraketten med stigning på 200 pct.

Få danske techvirksomheder ender på børsen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også