ITWatch

Amerikansk it-selskab med speciale i sundhedsteknologi solgt i milliardhandel

Hollandske Philips har købt it-selskabet Capsule, der er specialiseret inden for sundhedsteknologi, i en handel til 3,9 mia. kr.

Foto: Eva Plevier/Reuters/Ritzau Scanpix

Philips køber amerikanske Capsule, der har specialiseret sig i datateknologi til sundhedssektoren.

Købsprisen er aftalt til 635 mio. dollar svarende til cirka 3,9 mia. kr. for Capsule, der omsætter for over 100 mio. dollar årligt og har tocifret salgsvækst.

Capsules software og teknologi forbinder medicinsk udstyr og patientdata for at forbedre pleje og behandling på hospitaler, og der er ifølge Philips tale om et stærkt strategisk fit med selskabets satsning på sundhedsudstyr.

Også den hollandske storbank ING mener, at der er tale om et stærkt match.

"Den relativt høje værdisætning kan forklares med, at dele af omsætningen udgøres af Saas (Software-as-a-service), den allerede høje margin og muligheder for krydssalg," skriver ING ifølge Bloomberg News.

Philips-aktien stiger tirsdag middag 1,8 pct. til 45,56 euro på børsen i Amsterdam.

Startup vil bringe leverandører af kunstig intelligens og sundhedssektoren tættere på hinanden

Tech-selskab med fokus på sundhed solgt for stort milliardbeløb

Dansk healthtech-selskab henter investering på 185 mio. kr.  

Mere fra ITWatch

Analytiker: Facebook fik det som de ville i Australien

De australske politikere har ændret i sit lovforslag og gjort det mere spiseligt for techselskabet, efter der blev blokeret for nyheder på de australske brugeres platform. Facebook står tilbage i en styrket forhandlingsposition, vurderer Aske Kammer.

Netdesign: Sikkerhedskrav kommer som en overraskelse for mange i skyen

Cloud-udbydere overtager ikke alt ansvar for it-sikkerheden, når man lægger hele eller dele af sin it i skyen. Det kommer bag på mange, siger Netdesigns ekspert på området. Bundlinjen er, at det ofte bliver mere komplekst og dyrere, end mange virksomheder har ventet, siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs