ITWatch

Storaktionær vil stemme imod sammenlægning af Just Eat og Takeaway.com

En amerikansk hedgefond med en ejerandel på 4 pct. i Just Eat vil ikke acceptere Takeway.com's tilbud om en sammenlægning af de to selskaber. Prisen er for lav, lyder det.

Toby Melville/REUTERS / X90004
Foto: Toby Melville/REUTERS / X90004

En af de ti største aktionærer i Just Eat - Eminence Capital - vil stemme imod den foreslåede sammenlægning med Takeaway.com.

Ifølge Financial Times mener den amerikanske hedgefond, der ejer mere end 4 pct. af Just Eat, at tilbuddet fra Takeaway.com er en "grov undervurdering".

Tilbuddet værdisatte implicit aktierne i Just Eat til 731 pence, da handlen blev annonceret i august, hvilket var en præmie på 15 pct. i forhold til aktiekursen.

Siden er aktien dog konsekvent handlet over det niveau, hvilket ifølge Financial Times antyder, at flere aktionærer forventer et bedre tilbud.

"Vi mener, at en værdisætning med sådan en skævhed ikke er set i tilsvarende handler det seneste årti," siger Eminences topchef, Ricky Sandler, til mediet.

Investorerne skal ikke stemme om sammenlægningen før tidligst i slutningen af oktober, hvilket giver tid til, at et andet tilbud kan dukke op.

Analytikere spekulerer i, at det kan komme fra andre takeaway-selskaber som Doordash, Amazon eller Naspers.

Eminence Capital er enig i logikken i, at de to selskaber går sammen for at holde nye konkurrenter stangen, men mener, at "de foreslåede finansielle vilkår er for fordelagtige for aktionærerne i Takeaway.com og for ufordelagtige for Just Eats aktionærer".

En anden af de ti største aktionærer i Just Eat - Aberdeen Standard Investments - stiller sig også kritisk over for købsprisen:

"Da aktieprisen fortsætter med handle over tilbudsprisen, forventer vi - ligesom markedet - at tilbuddet vil blive forhøjet i de kommende uger," siger Frederik Nassauer, investeringsdirektør hos selskabet, til Financial Times.

Tirsdag falder Just Eat-aktien 0,6 pct. til 771 pence på børsen i London, mens aktien i Takeaway.com, der er noteret i Holland, falder 1,5 pct. til 84,90 euro.

Sentia i nyt stort opkøb

EG foretager opkøb for at styrke sundhedssats

Sentia gennemfører opkøb af Netgroup

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger