ITWatch

Telenor forhandler om fusion i Asien

Det norske teleselskab har indledt forhandlinger om at fusionere sine asiatiske forretninger med malaysisk konkurrent. En handel vil skabe synergier for milliarder, melder Telenor.

PR/Telenor
Foto: PR/Telenor

Næsten 300 mio. kunder og et af Asiens største teleselskaber, når det kommer til mobilinfrastruktur. Det kan blive resultatet, hvis fusionsplanerne mellem Telenor og Axiata bliver realiseret.

Det oplyser det norske teleselskab i en pressemeddelelse.

Selskaberne har indledt forhandlinger om fusionen af Telenors asiatiske forretning, der omfatter aktiviteter i Thailand, Malaysia, Bangladesh, Pakistan og Myanmar, med Axiatas aktiviteter i Malaysia, Bangladesh, Cambodia, Nepal, Sri Lanka og Indonesien. Ifølge Telenor vil en fusion skabe synergier for anslået 5 mia. dollar.

"Ved at skabe en af Asiens førende telecom-spillere med stærke regionale operationer i ni lande og tæt på 300 millioner kunder vil vi kombinere skala og kompetence og derved låse op for betydelige synergier. Jeg er overbevist om, at dette vil skabe betydelig værdi for aktionærer og vil være til gavn for vores kunder," udtaler Sigve Brekke, adm. direktør for Telenor Group, i meddelelsen.

En fusion vil efter planen kunne finde sted i tredje kvartal, hvis aktionærerne godkender handlen.

Det fusionerede selskabs samlede omsætning og ebitda-resultat før eventuelle synergi-effekter lyder på henholdsvis ca. 13 mia. dollar og 5,5 mia. dollar.

Det nye selskab vil få hovedsæde i Kuala Lumpur. Axiatas mobiloperationer i Bangladesh, Robi, er ikke en del af den planlagte fusion.

Telenor-direktør: Der skal lige vilkår for alle på fibernettet

Telenor-topchef: Vi skal have mere fokus på at vinde hver dag

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger