ITWatch

Ny fond skal sikre samarbejde med de etablerede virksomheder

Startup-fonden Luv ventures, der har Lars Dalgaard i ryggen, skal sikre samarbejde mellem små startups og de allerstørste selskaber, siger han til Børsen.

Foto: Andreessen Horowitz

Store virksomheder som eksempelvis banker skal med ombord som investorer og sidenhen bestyrelsesmedlemmer, når Luv ventures, der er stiftet af Lars Dalgaard, dansk it-rigmand placeret i USA, starter op.

Det siger han til Børsen.

Han vil sikre en ny type kobling mellem de store gamle virksomheder og nye tech-startups, for han mener, at det vil løse det, han kalder de gamle virksomheders svage evne til at innovere og udvikle nye ting.

Samtidig skal det sikre de små startups distribution og penge, siger han.

"Det handler om, at de store virksomheder har en kæmpe distributionskraft. Tag en bank. De har en kundeflade og et netværk, som er enormt. Samtidig har en startup slet ikke den distributionskraft. Den typiske startup vil løbe tør for penge, før den anden løber tør for distributionskraft. Så hvorfor ikke arbejde sammen om det," siger Lars Dalgaard.

It-milliardær klar med millioner i ny investeringsfond 

Aalborgensisk firma til 3D print får millionindsprøjtning 

 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs