ITWatch

ATP-formand advarer mod forslag fra regeringens iværksætterpanel

Forslaget om, at ATP skal tvinges til at investere mere i danske iværksættere, bliver ikke positivt modtaget hos pensionskassens formand, Jørgen Søndergaard.

Jørgen Søndergaard, formand for ATP. | Foto: Sebastian Buur Gunvald/Polfoto

Jørgen Søndergaard, formand for ATP, advarer mod regeringens iværksætterpanels forslag om at ændre loven for ATP, så pensionskassen skal investere mere i danske iværksættervirksomheder. Det skriver Berlingske.

For det vil være i strid med ATP's mission, da denne siden oprettelsen i 1964 har været at skabe den bedst mulige pension for indbetalerne.

"Vi investerer, så vi får det bedst mulige afkast af opsparingen, og heldigvis er der gode investeringer i Danmark. Vi vil ikke kunne få samme afkast, hvis vi udelukkende investerer i Danmark. Alt, hvad der skubber i retningen af, at en større del af vores investeringer skal være båndlagt, vil trække i retning af, at vi får et lavere afkast," siger Jørgen Søndergaard til Berlingske.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har endnu ikke lagt sig fast på, om han støtter forslaget om at ændre formålsparagraffen.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.

Lunken effekt af investorfradrag i Sverige

Tommy Ahlers skal overbevise politikerne om medarbejderaktier 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs