ITWatch

Minister vil gå innovationsmiljøerne efter i sømmene

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind vil efter kritikken af dobbeltroller og interessekonflikter mellem den private fond Seed Capital og det statsejede Pre-Seed Innovation nu kulegrave innovationsmiljøerne.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind | Foto: /ritzau/Linda Johansen/

De danske innovationsmiljøer kan i den nærmeste fremtid regne med at blive gået efter i sømmene. Det er meddelelsen fra uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), som på bagkant af kritikken af den privatejede fond Seed Capitals dobbeltroller og interessekonflikter i samarbejdet med det statsejede Pre-Seed Innovation nu iværksætter en evaluering af innovationsmiljøerne.

Det skriver Børsen.

Beslutningen om at evaluere miljøerne kommer på bagkant af en række paragraf 20-spørgsmål, som folketingsmedlemmer har stillet ministeren i forbindelse med debatten om forholdet mellem Seed Capital og Pre-Seed Innovation. Kritikken går konkret på, at Seed Capital, efter indlende investeringer fra det statsejede Pre-Seed Innovation, har kunnet sikre sig optioner i vellykkede iværksætterselskaber til priser, som blev fastsat efter en to år gammel prissætning. Dermed løb Pre-Seed Innovation risikoen, mens Seed Capital løb med gevinsten er kritikken.

Både Pre-Seed Innovation og Seed Capitalvar indtil dette forår ledet af Ulla Brockenhuus-Schack, hvilket har mødt en del kritik og anklager om interessekonflikt.

"Man bør altid evaluere politiske virkemidler, og det er spændende, at ministeren skriver, at han vil evaluere innovationsmiljøordningen som grundlag for at videreudvikle ordningen. Jeg ved, at et veldrevet innovationsmiljø er en kanongod forretning for staten," svarer hun i en mail til Børsen.

Tilsyn advarede mod problematiske ordning mellem Pre-Seed og Seed Capital i 2014 

Storinvestor forsvarer Seed Capital 

Seed Capital-option koster i sidste ende iværksættere dyrt 

Fondschef for Seed Capital indtog dobbeltrolle 

Seed Capital har det for let, når fonden investerer i startups 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs