Kursfald i Atea og Columbus påfører Kunøe milliardtab

Storinvestor bag Atea og Columbus får en solid økonomisk øretæve på grund af kursfald efter invasionen af Ukraine. Dermed er han tilbage til starten efter forrige års massive kursgevinst.
Foto: Magnus Møller
Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe er fortsat en af landets rigeste, men manden, der står bag ikke mindst Columbus og Atea, må notere et solidt tab i 2022 som følge af de store negative påvirkninger, som ikke mindst krigen i Ukraine har påført aktiemarkedet.

Det fremgår af IB Kunøes personlige regnskab, der er udsendt i nat.

Regnskabet dækker selskabet Consolidated Holding, der udgør centret i Kunøes formue. Underskuddet trækker hans samlede egenkapital massivt tilbage, så den ender på 4,5 mia. kroner. I 2021 var egenkapitalen på næsten 6 mia. kroner.

Regnskabet for 2022 viser et samlet underskud på nærved 1,4 mia. kroner. Det skal ses i sammenhæng med 2021, der bød på et overskud på nærved det samme - 1,4 mia. kroner.

”Resultatet er væsentligt påvirket af et markant fald i børskursen i koncernens beholdning i børsnoterede aktier i it-virksomhederne Atea ASA og Columbus A/S,” skriver Kunøe i beretningen, der har hans kone Lone Kunøe som direktør bag Consolidated Holding.

”Faldet i børskurserne kan primært henføres til den finansielle uro, der er opstået efter Ruslands invasion af Ukraine,” skriver de to videre i ledelsesberetningen.

Ib Kunøe og den øvrige ledelse, skriver videre i beretningen, at regnskabet er afsluttet ved nytåret mellem 2022 og 2023 og siden har Consolidated Holding hentet en solid gevinst, så en del af tabet er reddet hjem igen. Kursstigningerne på de to aktier har således lydt på 31 pct. på Atea og 10 pct. på Columbus, hvilket betyder, at Ib Kunøes og Consolidated Holdings beholdning af aktier i de to selskaber igen er steget med sammenlagt 588 mio. kroner siden nytår.

Ellers stigende formue

Ib Kunøes underskud er det første i en lang årrække, hvor formuen ellers er blevet polstret år for år. Således har Consolidated Holding hentet et overskud hjem sammenlagt på 1,7 mia. kroner hjem siden 2018. Dette år bød dog også på et mindre underskud, men slet ikke i den liga, Consolidated Holding fremviser denne gang.

Med det seneste underskud er Consolidated Holdings egenkapital tilbage på niveau med 2019.

Ib Kunøe har gjort sig bemærket den seneste tid med ikke mindst nyheden om, at han træder tilbage fra formandsposten for Atea, som ITWatch kunne fortælle.

”Jeg trækker mig som formand, og jeg har valgt at trække mig til generalforsamlingen her sidst i april,” sagde Kunøe til ITWatch.

”Jeg har været med i selskabet i 15 år og har været med til at bygge det op til den størrelse, det har i dag. Det er mig en helt ny og stor ting at trække mig som formand, men på et tidspunkt skal man jo,” sagde han videre. 

Af regnskabet for investeringsselskabet fremgår det, at Kunøe står bag 49,8 pct. af Columbus samt 27,8 pct. af Atea. Atea er noteret på den norske børs, mens Columbus hører hjemme på det danske aktiemarked.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også