Vækstfonden forholder sig optimistisk på venturemarkedets vegne

Der er optimisme at spore hos Vækstfonden på venturemarkedets vegne, da flere og flere modnes til at gå ud og rejse kapital. Den trend spår fonden kommer til at fortsætte.
Foto: PR
Foto: PR
af NIKOLAJ HARDING

TECHBBQ: Vækstfonden er optimistisk for fremtiden på venturemarkedet på trods af, at investeringslysten er stilnet af i 2022.

Det fortæller Ditte Rude Moncur fra Vækstfonden til ITWatch.

”Jeg er optimistisk på den lange bane. Vi bliver ved med at se den her modning af økosystemet, som vi har set i et langt stykke tid. 2021 var lidt kulminationen af det,” siger hun.

Modningen ligger ifølge Ditte Rude Moncur i, at flere og flere virksomheder får prøvet kræfter med at rejse kapital, hvilket styrker kendskabet til, hvordan det gøres i fremtiden,

”I takt med at vi ser flere succesfulde startups og vækstvirksomheder i Danmark, så får vi også flere der har prøvet at være med på vækstrejsen, og de kan gå ud efterfølgende og starte nye selskaber med udgangspunkt i den erfaring, de har opnået. ”

”Den her modning er lidt en underliggende trend. Og den kommer til at fortsætte,” siger hun.

Den lange, seje træk

Ifølge Ditte Rude Moncur er venturemarkedet modstandsdygtigt overfor eksempelvis en recession.

”Jeg tror egentlig på, at venturemarkedet er påvirket mindre end andre markeder i forhold til udsigten til recession, fordi det netop er investeringer ind i langsigtede trends og teknologier. På den måde er ventureinvestorerne tålmodige. Det er det lange seje træk,” siger hun.

Tidligere på morgenen holdt Ditte Rude Moncur et oplæg på årets TechBBQ, hvor det blev fremhævet, at 2021 var et rekordår, hvor danske virksomheder rejste mere end 14 mia. kr.

Men selvom venturemarkedet ikke kan følge med rekordåret 2021, så betyder det ikke, at det står helt stille.

”Bare her i første halvår af 2022 har de danske virksomheder rejst mere kapital end de gjorde i 2020. Så det er bestemt stadig pæne mængder af kapital, der bliver rejst,” siger Ditte Rude Moncur og fortsætter.

”Og der er meget kapital til stede i markedet stadig,” siger hun.

Tøven hos investorerne

Når 2022 har svært ved at følge med 2021, når det kommer til rejst kapital, så handler det, logisk nok, om den nuværende verdenssituation.

”Når sådan noget, som krigen i Ukraine, sker, så betyder det, at investorerne tøver lidt på den korte bane, for de skal sikre, at de har kapital nok til at finansiere de virksomheder de allerede har i porteføljen,” siger Ditte Rude Moncur.

”Det betyder så at lysten til at lave en masse nye investeringer, den falder,” siger hun.

Krisen kaster kun korte skygger over startup-messe

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også