ITWatch

Byfounders og Libratone-stifter: Statslig kæmpefond kan få pensionskasser til at finansiere vækstvirksomheder

En ny samlet statslig superfond har potentiale til at få pensionskasser til at investere i vækstvirksomheder i højere grad end i dag, mener Byfounders-stifter.

Tommy Andersen er stifter og partner i investeringsselskabet Byfounders, der arbejder med at finansiere nye tech-startups. | Foto: ByFounders

Når regeringen foreslår, at den vil slå Vækstfonden, Danmarks Grønne Investeringsfond og Danmarks Eksportkredit sammen i én statslig investeringsfond, kan det komme til at betyde at flere pensionsselskaber vil finansiere danske vækstvirksomheder.

Det mener Tommy Andersen, der er stifter og partner i investeringsselskabet Byfounders, skriver Børsen.

Han fortæller, at pensionskasserne i dag ikke er aktive som bagvedliggende investorer i danske venturefonde, fordi pensionskasserne er blevet så store, at de mindst vil investere 50-75 mio. euro ad gangen i nye initiativer. Det er de fleste danske venturefonde for små til, og derfor håber han, at den nye fond vil kunne lave om på det.

“Hvis Vækstfonden nu kommer med 4-6 mia. kr., kan man forhåbentligt få katalyseret, at pensionskasserne også bliver en større del af det her marked, hvilket de også burde være.”

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie KapitalWatch)

Læs alt om it-kollapset med tråde til nøglefigurer fra Atea-sagen

Fonde: Interessen for it-selskaber vil fortsætte – og der er rigeligt med kapital 

Mere fra ITWatch

Wingmen Solutions opkøber dansk virksomhed

Infrastruktur-selskabet Wingmen Solutions laver nu sit første opkøb efter at være blevet en del af nyt europæisk netværk sammen med hollandske Avit Group og investeringsfonden Quadrum Capital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs