ITWatch

Ny fond skal sikre kapital til startups i de kommende år

En nystiftet fond skal komme danske startups til undsætning i en tid, hvor det kan være svært at rejse kapital.

CEO i Accelerace, Peter Torstensen. Foto: PR

90 danske startups vil over de næste tre år kunne få glæde af kapital fra en ny fond.

I et samarbejde har Færchfonden, Vækstfonden og startup-fællesskabet Symbion oprettet investeringsfonden Accelerace Invest II.

Den skal være en håndsrækning til de mange startups, der som konsekvens af coronakrisen akut mangler likviditet for at vokse, siger CEO i Accelerace, Peter Torstensen.

"Med Accelerace Invest II kan vi hjælpe rigtig mange af de trængende virksomheder med at videreudvikle deres forretning. Og med ambitionen om at investere i 30 nye start-ups hvert år er der tale om en meget aggressiv og ny investeringsstrategi i det danske marked," siger han i en pressemeddelelse.

Investeringerne gives kun til virksomheder, der har været en del af et forløb hos Acceleraces, som de kalder acceleratorforløb.

Fonden vil give enkeltinvesteringer på op til 500.000 kroner og kommer særligt til at fokusere på helt nystartede virksomheder, som endnu ikke har produkter eller services på markedet. Og det er der brug for, siger Claus Omann Jensen, der er administrerende direktør i Færcfonden, i en pressemeddelelse.

"Også i vores område af Nordvestjylland, er der et stort behov for finansiering af helt tidlige startup virksomheder. En investering i Accelerace Invest II kan afgjort være med til at skabe et godt fundament for fremtidig lokal vækst og arbejdspladser," siger han.

De to virksomheder Memorix og Golisto har allerede fået investeringer fra fonden.

Startups har modtaget 400 mio. kr. i corona-finansiering – og flere milliarder er på vej

Medie: Vækstfondens formand i dobbeltrolle

 

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger