ITWatch

Venturefonde går uden om medtech-startups

Medtech-startups mangler investeringer fra venturefonde, og det kan give problemer på sigt, skriver Børsen.

Foto: Mads Nissen/Mads Nissen / STF

Der mangler venturekapital til de danske medtech-startups, og derfor er iværksætterne nødt til at se efter private investorer, skriver Børsen.

Anders Kjær, der er investeringschef i Preseed Ventures, påpeger, at situationen betyder, at Danmark måske går glip af et "kæmpe milliardpotentiale."

"I Danmark kan vi potentielt set skabe life science-branchens pendant til succesen i robotindustrien. Vi har langt større forudsætninger for at få en stor medtech-branche digitalt, end vi havde inden for robotteknologi, og det er en mulighed, vi lige nu går glip af på grund af manglende investeringer," siger Anders Kjær til Børsen.

Hos venturekapitalfonden Sunstone Life Science Ventures har man eksempelvis valgt helt at droppe medtech i sin nyeste fond fra 2019, da man i en analyse vurderede, at der var for lille en chance for succes i markedet.

Medtech-selskab henter Novo-direktør ind i ledelsen 

Sådan investerer startup-fonden Byfounders 

Mere fra ITWatch

Fintech-selskab opkøber lønsystem

Ageras Group, der tidligere har købt selskaber som Billy og Tellow, har endnu en gang opkøbt en virksomhed, der har fokus på it-løsninger til SMV'er.

Nokia Danmark holder kursen

Det går stille og roligt derudaf for Nokias danske afdeling, der i 2020 klarede sig stort set som i 2019, dog med en lille tilbagegang. Det viser selskabets nyligt aflagte regnskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs