ITWatch

Venturefonde kigger mod robotterne

Venturefonde er i højere grad end tidligere begyndt at lægge deres penge i de danske robotselskaber, viser ny rapport fra revionsvirksomheden EY.

Interessen mod robotselskaber er stigende fra venturefonde, lyder det i ny rapport fra EY. | Foto: Joachim Adrian

Der bliver holdt øje med robotselskaberne. Sådan lyder det i en ny rapport fra revisions- og konsulentvirksomheden Ernst & Young (EY), der har kigget ind i venturefondenes investeringer det seneste år.

Rapporten viser, at interessen fra venturefonde mod de mange nye robotselskaber var høj i 2019 og fortsat stigende i 2020, lyder det fra EY.

I 2019 var blandt andet fynske Onrobot på top 10 over største investeringer med sine 185 mio. kr. fra både offentlige og private investorer.

Den samlede robotindustri i Danmark var på en fjerdeplads over investeringer i 2019 med ca. 345 mio. kr.. Foran var blandt andet Lifescience og Fintech.

Mere attraktivt at investere

Indtil videre har den stigende interesse været fra Nordic Eye, KMD Venture og Vækstfonde, men hos EY ser man, at der er større fokus på robotbranchen og på potentialet i industrien.

"I takt med at robotindustrien udvikler sig hastigt, så tror jeg, at flere robotvirksomheder kan blive attraktive investeringsemner både for venturefonde og mere traditionelle kapitalfonde i de kommende år," siger Martin Wiig Nielsen, der er partner i EY, i en meddelelse.

Martin Wiig Nielsen, partner i konsulent- og revisionsvirksomheden Ernst & Young. | Foto: EY PR
Martin Wiig Nielsen, partner i konsulent- og revisionsvirksomheden Ernst & Young. | Foto: EY PR

Han påpeger, at den nuværende coronakrise kan skabe muligheder for udviklingen. For selvom mange kæmper med problemer lige nu, så byder tiden efter på nye initativer.

"Når virksomhederne kigger længere frem mod en ny virkelighed, så vil automatisering, brug af robotter og ikke mindst samarbejdende robotter, 'cobots' være en del af planerne i mange brancher og industrier. Den udvikling bliver endnu mere interessant at følge for investorerne i den kommende tid," siger Martin Wiig Nielsen i meddelelsen.

I 2020 har der allerede været 22 investeringer for i alt 650 mio. kr. De 18 af dem har været i januar og februar måned.

Af de største var investeringer er Preben Damgaards Dixa for 247 mio. kr., Lunar-bank for 148 mio. kr. og softwarevirksomheden Mosido for 115 mio. kr.

KMD Venture når afgørende milepæl: Første frasalg skal bevise fondens værd

Danske kapitalfonde følger global tendens – investerer massivt i software-virksomheder

Venturefond klar til at øge investering i børsparat robotselskab

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs