ITWatch

Professor dømmer Nordic Eye ude efter Warnøes rod: Det er gift for fondens fremtid

Professor i økonomistyring mener, at Warnøes bilagsrod kan blive enden på Nordic Eye. Seriøse investorer vil ikke samarbejde med dem, forklarer professoren til Berlingske.

Foto: Jonas Olufson

Bilagsrod og ulovlige aktionærlån har gennem det meste af efteråret kastet en skygge over den tech-fokuserede venturefond Nordic Eye, efter Børsen har kunne afdække, at den ene af stifterne, Peter Warnøe, har haft alvorlig rod i finanserne.

Og de mange sager kan meget vel blive begyndelsen på enden for fonden, mener professor i økonomistyring ved Aarhus Universitet, Per Nikolaj Bukh. Han forklarer til Berlingske, at banker stiller høje krav til troværdigheden i ledelsen hos venturefonde som Nordic Eye.

"Det er ikke almindeligt rod. Det er en alvorlig sammenblanding af Warnøes egne private interesser og virksomhedens interesser. Det er ikke noget, man bare kan sige undskyld for og bogføre sig ud af. Omfanget af uregelmæssighederne betyder, at seriøse investorer ikke vil samarbejde med Nordic Eye. Det er gift for venturefondens fremtid," siger professoren til Berlingske.

Nordic Eye-opgør spidser til: Warnøe kæmper for overlevelsen i fonden

Nordic Eye-investering tager afstand fra fonden

Nordic Eye-investor: Jeg har været super tilfreds med Peter Warnøe

Medie: Warnøes bilagsrod rammer aftale på 750 mio. kr. med institutionelle investorer

Lars Tvede vil have uvildig undersøgelse af Nordic Eye

Internt brev beskylder Peter Warnøe for misbrug af Nordic Eyes penge

Warnøe er på vej tilbage til Nordic Eye

Stiftere af venturefond med it-fokus er røget i totterne på hinanden 

Mere fra ITWatch

Dansk MSP-selskab kommer på norske hænder

Norske Netnordic har sat kløerne i en dansk managed service provider med fokus på cloud-, netværks- og -infrastrukturtjenester. Handlen fordobler Netnordics antal af medarbejdere i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs