ITWatch

Astralis en af de få der vil på First North

Minibørsen First North lider fortsat under dårligt ry, hvilket betyder, at få selskaber søger denne vej.

Carsten Borring, noteringschef i Nasdaq | Foto: Casper Dalhoff/ERH

Kun få selskaber ønsker at lade sig børsnotere på Nasdaqs minibørs for unge vækstselskaber, First North. Det kan skyldes dårlig omtale efter tidligere noteringer med tab til investorerne.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Minibørsen når med noteringen af Astralis Group op på fire nynoteringer i år. Markedet har stået stille, siden den problemtyngede børs i 2018 fik ni selskaber ind.

"Den dårlige omtale efter salg af flere selskaber på First North til vanvittige værdiansættelser har skræmt både investorer og virksomheder. Og det er et problem, for der er stor mangel på risikovillig kapital til de små vækstvirksomheder i Danmark," siger Morten Langer, der er chefredaktør for Økonomisk Ugebrev og kritiker af First North, til Jyllands-Posten Erhverv.

I dag ligger flere end 23 selskaber på First North mere end 50 pct. under introduktionskursen.

Direktør for Dansk Aktionærforening Mikael Bak mener ligeledes, at den hårde start for First North i 2018 har lagt en dæmper på noteringslysten hos selskaberne. Han vurderer dog, at en del af ansvaret ligger hos det etablerede marked, der ikke har bakket op om minibørsen.

Carsten Borring, der er noteringschef i Nasdaq, mener ikke, at minibørsen har skuffet for året. Målsætningen er ifølge ham 5-10 noteringer om året.

Medie: Profiler forlader Nordic Eye 

Google og Byfounders smider millioner i dansk startup 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs