ITWatch

Danske venturefonde vokser i størrelse – men antallet falder

Danske virksomheder er dygtige til at tiltrække kapital i deres tidligere stadier. Til gengæld kniber det mere med finansieringen, når det kommer til ekspansionsfasen, viser analyser fra Vækstfonden.

Foto: Colourbox

I løbet af de seneste to årtier er danske venturefonde vokset i størrelse. Samtidig er der blevet færre af dem. Det skriver mediet Bootstrapping med henvisning til en analyse fra Vækstfonden.

"Ser vi på venturemarkedet helt overordnet igennem de seneste 20 år, så ser vi, at vi får færre, men større fonde med mere kapital under forvaltning og mere erfarne forvaltere. Derfor er afkastet steget godt og udvikler sig i den rigtige retning."

"Det betyder, at den underliggende udvikling i porteføljerne er god, og det er vigtigt for, at venturefondene kan blive ved med at rejse kapital i fremtiden," siger sekretariats- og analysechef hos Vækstfonden Ditte Rude Moncur til Bootstrapping.

Ifølge analysen fra Vækstfonden er danske virksomheder 5. bedst i Europa til at rejse kapital i seed- og early stage-fasen. Til gengæld lander de på en 13. plads, når det kommer til at tiltrække kapital i ekspansionsfasen.

Vækstfondens-analysechef peger på, at opfølgningsfonde og et spirende aktiemarked vil gøre det lettere for danske selskaber at rejse penge i de senere stadier.

Ny fond skal sikre samarbejde med de etablerede virksomheder 

Tech-fondsdirektør: Tre ting afgør om en investering er interessant 

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs