ITWatch

Aalborgensisk firma til 3D print får millionindsprøjtning

Vækstfonden er blandt investorerne i et dansk firma, som udvikler teknologi til 3D printere. "Vi vil fortsætte med at udvikle vores aktiviteter," lyder det.

Foto: Malte Oxvig

Aalborgensiske Create it Real har rejst 10 mio. kr. til at fortsætte udviklingen af sin teknologi til 3D printere.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at Vækstfonden er "den primære investor."

"Med den nye kapital i ryggen får vi mulighed for en betydelig udvidelse af medarbejderstaben," forklarer adm. direktør Jeremie Pierre Gay i pressemeddelelsen. I dag har Create it Real 12 ansatte.

"Vi er stolte af at have rødder i den nordjyske Mobile Valley, og vi vil fortsætte med at udvide vores aktiviteter her i Aalborg, hvor vi søger flere kompetente og passionerede ingeniører, der vil være med til at disrupte 3D-print-industrien. Alle vores produkter er designet og produceret i Danmark. Med den nye kapital kan vi skalere hurtigt og fortsætte med at være foran på udvikling og innovation," fortsætter han.

Create it Real laver moduler til 3D-printere. Planen er, at de kan sælges videre til producenter af 3D-printere, ligesom Intel har lavet en processor, som efterhånden er at finde i de fleste af verdens computere.

Samtidig har selskabet også lavet en software til sit modul, hvor man kan lægge filer ind, som beskriver, hvilket produkt, man gerne vil have printet.

Store ambitioner

Hos Vækstfonden mener Stig Poulsen, partner og områdedirektør i afdelingen for direkte investeringer, VF Venture, at potentialet i Create it Reals løsning er stort.

"Create it Reals teknologi og forretningsmodel kan hjælpe danske og internationale virksomheder til at overkomme utrygheden og tage springet over til at benytte sig af 3D-print på sikker vis."

"Takket være sin krypteringsteknologi løser Create it Real de rettigheds-udfordringer, som mange virksomheder frygter. Kombinationen af sikkerhed, hastighed og printkvalitet er omdrejningspunktet i virksomhedens teknologi," siger Stig Poulsen.

ITWatch besøgte Create it Real i efteråret, og allerede dengang sagde Anders Bod Lund fra firmaet, at man var ved at lande en kapitaltilførsel.

"Vi har haft brug for kapital i lang tid, for at kunne gribe flere muligheder," sagde han.

Han lagde ikke skjul på, at ambitionerne for selskabet er store:

"3D print er det perfekte værktøj for iværksættere, hvis man vil udvikle nogle ting og få prøvet prototyper af lynhurtigt. Man vil med 3D-print kunne udvikle hardware på samme måde, som man udvikler software, hvor man let kan prøve noget af og sadle om, hvis det ikke virker," sagde han.

Den fjerde industrielle revolution skydes i gang på et slot i Aalborg

Aalborg-klynge sætter startups uden for hovedstaden på landkortet 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs