ITWatch

Preben Damgaard: "Jeg har fået en ydmyg holdning til det at sælge virksomheder"

Preben Damgaard har skabt sig en karriere som serieinvestor i for it-sekstoren efter salget af Navision til Microsoft. Selvom han har solgt virksomheder for store millionbeløb, går han dog ydmyg til opgaven, skriver Børsen.

Foto: Mik Eskestad

Preben Damgaard er i dag engageret i en lang række succesfulde iværksætterselskaber, og har med tiden flere gange oplevet at sælge succesfulde selskaber videre for millionbeløb.

Det skriver Børsen.

I modsætning til sin bror Erik Damgaard har lillebroderen Preben Damgaard levet et mere tilbagetrukket liv i tiden efter salget af det fælles ERP-selskab Navision til Microsoft for 11 mia. kr., hvilket indbragte hver af brødrene over en mia. kr. Men Preben Damgaarg har ikke ligge på den lade side.

Han er i dag aktionær i et bredt udvalg af selskaber i vækst, hvilket blandt andet tæller madspilsappen Too Good To Go og it-selskabet Dixa, mens han siden 2015 har været med til at sælge flere virksomheder for store millionbeløb - herunder Endomondo for 575 mio. kr. til Under Armour og Plenti til TDC for 74 mio. kr. Tiden efter milliardsalget af Navision har dog givet ham en bestemt tilgang til det at sælge.

"Jeg har fået en ydmyg holdning til det at sælge virksomheder. Alle kan lave investeringer, næsten alle kan pleje dem, men få kan sælge dem med gevinst. Det i sig selv er en disciplin, og det er ikke altid lige nemt," siger Preben Damgaard til Børsen.

Preben Damgaard: Danmark har et stærkt økosystem for iværksættere 

Eks-milliardærs opfindelse er kommet på børsen - investorer har allerede tabt penge 

Softwareselskab får millioninvestering fra venturefond og kendt it-investor 

7N henter ny finansdirektør fra KPMG 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs