ITWatch

Danske vækstsucceser gør sig bemærket på svenske mikrobørser

To danske selskaber er synlige på det svenske aktiemarked.

Foto: Colourbox

De to danske teknologiselskaber Omnicar og Realfiction stryger til tops på de svenske mikrobørser. I 2017 voksede de to aktier mest på de svenske mikrobørser, hvilket de ikke kunne have gjort i Danmark, ifølge en af topcheferne.

Det skriver dagbladet Børsen.

Siden Omnicar blev børsnoteret på Aktietorget i juli, er aktien steget med 174 pct. fra noteringskursen på 5,4 svenske kr. Realfiction blev noteret på First North i maj og er siden vokset med hele 163 pct. siden introduktionsprisen på 7,6 svenske kr.

"Jeg er utroligt glad og stolt over, at aktien er blevet så velmodtaget. Og det er den jo, fordi vi har leveret de resultater, som vi sagde, vi ville levere i forbindelse med vores introduktion," siger Claus T. Hansen, administrerende direktør i Omnicar, til dagbladet Børsen.

Han mener ikke, at aktien villet have oplevet samme vækst, hvis selskabet var noteret i Danmark.

"I Sverige har vi haft handel hver dag. Målet var at sikre en attraktiv investering, hvor man nemt kunne komme ind og ud. Det tror jeg ikke, vi kunne i Danmark," siger direktøren til avisen.

Aktietorget i Sverige ser store muligheder i mindre danske selskaber som Omnicar, og har derfor planer om at åbne en afdeling i Danmark til sommer.

/ritzau/FINANS

Dansk it-firma til tops på svensk børs 

Investorer skyder millioner i børsraket: Nu vil Omnicar indtage Europa 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs