ITWatch

Venture- og kapitalfonde

Vækstfondens matchordninger bliver forlænget

Matchordningerne bliver forlænget ind til slutningen af april. Det sker som følge af en aftale mellem Regeringen og en række af folketingets partier, der forøger Vækstfondens Covid-19-ordninger med knap en mia. kr.

Serieiværksætter startede først som 35-årig: Siden har jeg ikke set mig tilbage

MIN KARRIEREVEJ: Det var først som 35-årig, at Eric Lagier fik øjnene op for iværksætteri, da han som grundlægger af Memolane i starten af 2010'erne røg til Silicon Valley og tilbage igen. I 2016 grundlagde han Byfounders med Tommy Andersen, og i dag bruger han blandt andet sin tid på at hjælpe den næste generation af iværksættere.

Hitman-skabers fond jagter 750 millioner kroner og 20 opkøb

Med blandt andre skaberen af computerspillet Hitman i ryggen gør kapitalfonden Promentum Equity Partners klar til at rejse 750 mio. kroner samt at finde 20 nye tech-opkøb. Stifterne bag er afklaret med, at risikoen med startups er stor. Hver tredje vil formentlig gå ned, lyder det fra en af stifterne.

Dansk edtech-selskab rejser millioner og gør klar til større investeringsrunde

Edtech-virksomheden Canopylab har for nylig sikret sig en investering på 18 mio. kr. fra blandt andre en finsk venturefond. Direktør kalder finansieringsrunden for en "light-version" i forhold til en større investeringsrunde, selskabet planlægger i slutningen af året. Hun forventer, at virksomheden er to-tre gange mere værd til den tid.

Businessangel: Edtech er det mest interessante i dag

Software til brug for undervisning, såkaldt edtech, er serieiværksætter og businessangels foretrukne investeringsobjekt fremover, siger han. Han ser massive muligheder for forbedringer af undervirsningssektoren – blandt andet ved at anvende metoder fra gamingbranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs