ITWatch

Teleindustrien: Skorstenshøje priser giver ringe mobildækning i Aarhus

Kommunen kræver 120.000 kroner for hver skorsten, teleselskaberne vil sætte antenner på.

Foto: Kristoffer Veggerby

Borgerne i Aarhus risikerer dårligere mobildækning, fordi kommunen forlanger for høje lejepriser af teleselskaberne, når de sætter antenner op på skorstene.

Det skriver DR Østjylland.

Sådan lyder det fra brancheforeningen Teleindustrien. Her kritiserer man, at det kommunale forsyningsselskab AffaldVarme Aarhus kræver 120.000 kroner om året per skorsten for at et teleselskab må sætte antenner op på to skorstene i forstæderne Risskov og Beder.

"Risikoen er, at der forsvinder noget udstyr, og at borgerne faktisk får dårligere mobildækning. Det synes jeg ikke kan være et forsyningsselskabs opgave," siger Teleindustriens direktør, Jakob Willer til DR Østjylland.

Ifølge direktøren har Aalborg Kommune til sammenligning sænket deres priser drastisk. Før kostede det 50.000 kroner om året, mens det nu er 8.500 i den nordjyske hovedstad.

Hos AffaldVarme i Aarhus vil man ikke forholde sig til den forskel, men afviser kritikken med, at de blot kræver markedsprisen.

"Det er en rimelig pris, vi forlanger af teleselskaberne. Fjernvarmekunderne har jo betalt for denne her skorsten. Så det vi kan få ind på en markedspris på at leje den ude til forskellige teleselskaber, det kommer tilbage til fjernvarmekunderne," siger chefen for AffaldVarme Aarhus, Bjarne Munk Jensen til DR Østjylland.

I Teknik Udvalget i Aarhus Kommune er man villig til at kigge på prisen, hvis altså telebrancen kan dokumentere, at prisen er lavere i andre kommuner.

"Hvis Jakob Willer kan dokumentere, at de får det meget billigere andre steder, så vil jeg gerne tage det op og kigge på det. Men det tror jeg egentlig ikke er tilfældet," lyder det fra den socialdemokratiske næstformand i udvalget Ango Winther.

Dækning er det store politiske tema op til teleforliget

Telebranchen: Kommuner bærer selv ansvaret for dårlig mobildækning 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs