ITWatch

TDC håber fortsat på at skyldig bag nytårsnedbrud kan findes

Vi ved, hvad der foregik, hvordan det foregik, og at det var en bevidst skadelig handling, lyder det fra TDC.

Koncerndirektør hos TDC, Louise Knauer. | Foto: PR/TDC

Hos TDC fastholder koncerndirektør Louise Knauer, at nedbruddet hos YouSee nytårsaften var forårsaget af "en bevidst skadelig handling", selv om Københavns Politi fredag har droppet sigtelsen mod en mistænkt i sagen.

"Tilbage i januar undersøgte vi sagen til bunds - også med involvering af eksterne eksperter. Vi fandt ud af, hvad der er foregået, hvordan det er foregået, og at der er foretaget en bevidst skadelig handling," siger Louise Knauer.

Dronningens nytårstale udeblev fra tv-skærmen hos 1,2 millioner kunder hos YouSee, som ejes af TDC, da tv-signalet forsvandt nytårsaften. 

Københavns Politi har fredag opgivet sigtelsen mod en mand, som siden begyndelsen af januar har været sigtet for at stå bag nedbruddet.

Louise Knauer understreger, at det er politiet, der skal forholde til efterforskningen af sagen, og om der er andre mistænkte i kikkerten. Men hun fastholder altså, at nedbruddet var udløst af en bevidst handling og ikke en teknisk eller menneskelig fejl.

"I sådanne sager er gerningsmændene som oftest rigtig dygtige til at skjule deres spor, og det kan være svært at bevise den endelige skyld," siger Louise Knauer. 

"Det bedste udfald i sådan en sag er, at man kan identificere den skyldige i det. Men når man er oppe imod it-kriminelle, er det ikke altid ligetil," siger hun.

TDC har ifølge Louise Knauer altid prioriteret sikkerhed højt, men har samtidig lært en masse af sagen, der førte til sorte skærme og sure kunder.

Det har givet anledning til flere konkrete sikkerhedstiltag i TDC, som Louise Knauer ikke vil komme ind på.

"Af åbenlyse grunde kan jeg ikke gå i detaljer," siger hun.

Sigtelse mod 51-årig i sag om Yousee-nedbrud droppes 

TDC varsler "væsentlige" stigninger i engrospriserne på fiber- og fastnettet 

Yousee henter rutinerede marketingkræfter hos Just Eat 

Mere fra ITWatch

Efter salg til kapitalfond: Nu skal forretningen tidobles

Softwareselskabet Timextender blev fornylig solgt til kapitalfond for stort trecifret millionbeløb efter i årevis at have leveret underskud på underskud. Nu skal omsætningen øges med raketfart, lyder det fra stifter og direktør Heine Krog Iversen, der reinvesterer i selskabet efter salget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs