ITWatch

Global Connect tegner milliardlån til fiberudbygning

En lovændring har fra årsskiftet givet teleselskaber mulighed for at tegne realkreditlån til at finansiere deres infrastrukturarbejde. Det har Global Connect nu, som det første selskab gjort brug, og pengene skal især bruges i yderområderne.

Adm. direktør i Global Connect, Christian Holm Christensen. Foto: PR/Global Connect

Det kan komme yderområderne til gode, at Global Connect nu som det første teleselskab har optaget et realkreditlån for at finansiere infrastrukturudrulninger. En mulighed der opstod på bagkant af en lovændring fra årsskiftet, og som nu har sikret Global Connect en mia. kr. til udbygningen af fibernettet.

Det skriver Børsen.

Lånet svarer til over en fjerdedel af de godt 3,5 mia. kr. som selskabet allerede har investeret i fiberudrulningen, og pengene skal bruges til at komme endnu længere ud i landet, lyder det fra Global Connect.

"Planen er nu er foretage en signifikant udbygning af fibernettet i områder, hvor vi ikke er i dag. Nu vil vi bestemt kunne pushe markedet. Og vi vil blandt andet byde ret hårdt ind i flere kommuner," lyder det fra adm. direktør i Global Connect, Christian Holm Christensen.

Ændringen i lånevilkårerne gør, at Global Connect ikke længere skal betale 5,75 i rente, som man har været vant til, men i stedet skal betale renter svarende til dem man kender fra boligmarkedet. Samtidig har lånet en løbetid på 20 år.

Globalconnect opruster med ny direktør for outsourcing

TDC-boss: Global Connects opkøb betyder hårdere konkurrence

Konkurrencestyrelsen kan bremse Globalconnects opkøbsplan

Globalconnect går efter at kapre markedsandele fra TDC

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger