ITWatch

Global Connect tegner milliardlån til fiberudbygning

En lovændring har fra årsskiftet givet teleselskaber mulighed for at tegne realkreditlån til at finansiere deres infrastrukturarbejde. Det har Global Connect nu, som det første selskab gjort brug, og pengene skal især bruges i yderområderne.

Adm. direktør i Global Connect, Christian Holm Christensen. | Foto: PR/Global Connect

Det kan komme yderområderne til gode, at Global Connect nu som det første teleselskab har optaget et realkreditlån for at finansiere infrastrukturudrulninger. En mulighed der opstod på bagkant af en lovændring fra årsskiftet, og som nu har sikret Global Connect en mia. kr. til udbygningen af fibernettet.

Det skriver Børsen.

Lånet svarer til over en fjerdedel af de godt 3,5 mia. kr. som selskabet allerede har investeret i fiberudrulningen, og pengene skal bruges til at komme endnu længere ud i landet, lyder det fra Global Connect.

"Planen er nu er foretage en signifikant udbygning af fibernettet i områder, hvor vi ikke er i dag. Nu vil vi bestemt kunne pushe markedet. Og vi vil blandt andet byde ret hårdt ind i flere kommuner," lyder det fra adm. direktør i Global Connect, Christian Holm Christensen.

Ændringen i lånevilkårerne gør, at Global Connect ikke længere skal betale 5,75 i rente, som man har været vant til, men i stedet skal betale renter svarende til dem man kender fra boligmarkedet. Samtidig har lånet en løbetid på 20 år.

Globalconnect opruster med ny direktør for outsourcing 

TDC-boss: Global Connects opkøb betyder hårdere konkurrence 

Konkurrencestyrelsen kan bremse Globalconnects opkøbsplan 

Globalconnect går efter at kapre markedsandele fra TDC 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs