ITWatch

Kampen om telekunderne spidser til

Teleselskaberne tager forskellige værktøjer i brug, når der skal kapres kunder fra konkurrenterne. Blandt de selskaber, som er mest fremme i skoene finder man Telmore og 3 med hver deres tilgang til opgaven.

Jens Grønlund, adm. direktør hos Telmore. | Foto: /Ritzau/Mathias Svold/

I teleselskabernes interne kamp om at sikre sig kunder handler det ikke længere i samme grad om pris, som om datadeling og underholdningspakker. Det er i hvert fald tilfældet hos TDC-ejede Telmore og 3, som henholdsvis fokuserer på netop underholdning og data, da de, i modsætning til de større selskaber som TDC, Telia og Telnor, ikke skal sælge andet end mobile abonnementer.

Det skriver business.

Hos Telmore har man registreret, at færre kunder med undeholdning, som del af deres aftale, skifter end dem, som har ren telefoni.

"Vi ser en væsentlig højere kundeloyalitet hos dem, der samler underholdningen hos os. Her er kundeafgangen op mod en tredjedel lavere end den gennemsnitlige afgang, og det er naturligvis godt for, men vigtigst er det, at målingerne af kundetilfredsheden er den klart højeste. Kunderne bliver længere og er samtidig gladere for os," siger Jens Grønlund, administrerende direktør hos Telmore, på baggrund af en større, intern analyse.

Ifølge teleanalytiker John Strand har selskaberne fat i den lange ende, da man rammer ned i hvert sit kundesegment med deres respektive satsninger. Telmore med deres veldefinerede kundesegment i aldersgruppen 18 til trediverne, som er storforbrugere af underholdning, mens 3's dataabonnement har en bredere appel.

Randers danner rammen om national bredbåndskonference 

Telenor-boss: Nødvendigt med en radikal transformation for at overleve i telesektoren 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs