Tvivl om fremtiden for 5G

Mens etableringen af et landsdækkende 5G-net vil betyde højere hastigheder til brugerne, så er der i telebranchen tvivl om, hvorvidt kunderne vil betale betale mere for 5G-dækning end det nuværende 4G.
Foto: PR/TDC
Foto: PR/TDC

Det er ikke en selvfølge, at udrulningen af et kommende 5G-net bliver en kommerciel succes. For selvom et landsdækkende 5G-net vil betyder højere datahastighed og en markant lavere latency (forsinkelse på forbindelsen), så mener teleselskaberne ikke selv, at businesscasen ser alt for lovende ud.

Det skriver computerworld.

Analysevirksomheden Gartner peger ellers i en ny undersøgelse på, at især virksomhedsegmentet, hvor man har adspurgt 195 it- og forretningsledere, i høj grad er villige til at betale mere for en hurtigere og mere driftsikker internetforbindelse.

I rapporten konkluderer Gartner, at 75 pct. af de adspurgte er villige til at betale en øget omkostning for adgangen til 5G-nettet, mens 24 pct. afviser at betale mere. Gartner vurderer, at det i 2020 kun vil være tre pct. af operatørerne på verdensplan, som har lanceret 5G-net. Frekvensauktionerne over de danske tilladelser forventes at blive afholdt inden udgangen af 2018.

EU-lande fremlægger slagplan for 5G 

3 advarer om benspænd for mobilnettet  

Teleanalytikere savner nuancer i billede af investeringsfald

Debat: EU-støttet internet kan bremse private investeringer i digital infrastruktur 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også