ITWatch

TDC-topchef presset på strategien

Der er ikke de store forventninger til, at TDCs topchef kan levere varen i den udmeldte strategi, skriver Børsen.

Foto: TDC

TDC er strategisk udfordret. Topchef Pernille Erenbjerg er langt fra at kunne levere den strategiske omstilling af selskabet, som hun selv har udstukket rammerne for.

Det skriver Børsen.

"Mellemtiden for Erenbjerg er, at TDC er ret udfordret. Der er mange svære kampe, der skal vindes, for at TDC igen bliver en stabil forretning. Og for ledelsen er det en kamp mod uret, for mens de venter på, at tiltagene begynder at få effekt, så mister de kunder i et tempo, som ingen virksomhed kan holde til," siger senioranalytiker fra Sydbank Morten Imsgard til avisen.

Pernille Erenbjerg har lovet store interne besparelser i selskabet samt at levere et cashflow i 2018 på 2,5 mia. kr.

Men markedet for tele er svært, vurderer flere analytikere om selskabet, der leverer regnskab på torsdag.

Overfor avisen vurderer unavngivne kilder at opgaven syntes umulig.

TDC er presset dels af omstilling af det tidligere så lukrative tv-marked, hvor kunderne vandrer mod streaming. Dels mod konkurrenter på mobilområdet. Og endelig i form af kommende store investeringer i netværk som 5G, der kræver betydelige beløb fra teleselskabet, for at kunne hamle op med fremtidens krav.

Avisen angriber desuden, at topchefen sidder i en række bestyrelser, som vurderes at trække fokus væk fra chefjobbet. Det er poster i i selskaber som Nordea, Genmab og DFDS.

Tidligere Sitel-ansat: Der blev snydt med salgstal

Globalconnect går efter at kapre markedsandele fra TDC 

 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs