ITWatch

Teracom presses på tv-fronten og satser på kritisk infrastruktur

Ejeren af det danske tv-sendenet, svenske Teracom, er presset af faldet i tv-sening blandt de danske forbrugere. Selskabet satser nu på en kommende opgradering af den danske og grønlandske kommunikationsinfrastruktur.

Martin Løbel, adm. direktør i Teracom Danmark. | Foto: PR/Teracom

Den faldende brug af traditionelt tv og øgede brug af streaming-tjenester som Netflix får nu ejeren af det danske tv-net, og tv-leverandøren Boxer, svenske Teracom til at tage konsekvensen og sadle om i en satsning på andre forretningsområder. Selskabet vil byde ind på den vitale infrastruktur omkring den civile og militære kommunikation.

Det skriver Berlinske Business.

"Man kan diskutere, hvor lang tid endnu, vi har antenne-TV, men det har næsten helt sikkert en slutdato. TV-distributionen udgør måske 80 procent af omsætningen nu. Derfor er vi nødt til at indstille os på en ny fremtid og finde alternative indtægtskilder. Hovedopskriften er missionskritisk infrastruktur, altså infrastruktur, som skal virke og har et livsvigtigt formål," siger Martin Løbel, adm. direktør i Teracom Danmark.

Teracom er ejet af den svenske stat, og købte i 2010 det danske radio- og tv-sendenet, ligesom de danske teleleverandører lejer sig ind på Teracoms master og fibernettet mellem dem. Selskabet ejer også stadig Boxer, som Sydenergi er ved at overtage. Fremover er det dog den missionkritiske kommunikation, som skal drive forretningen.

Det drejer sig blandt andet om en omfattende opgradering af kommunikation langs Grønlands kyst og det danske beredskabsnet (SINE), som benyttes af det danske beredskab, og som skal opgraderes, når den nuværende kontrakt udløber med Motorola i 2020.

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs