ITWatch

Tre ud af fire unge er nu på internettet

Bedre mobilnetværk trækker flere mennesker ud i cyberspace, viser ny undersøgelse.

Foto: /ritzau/AP/Shizuo Kambayashi

Det vækker opsigt, hvis man som dansk 15-25-årig ikke færdes hjemmevandt på internettet. På globalt plan er billedet dog en smule anderledes, viser den internationale teleorganisation ITU's nyeste opgørelse ifølge Computerworld.

70 pct. af verdens unge er nu på internettet, men hvor 97 pct. af de 15-25-årige i ilande er på nettet, er tallet kun 67 pct. i ulandene.

Samtidig klikker mændene sig oftere rundt på internettet end kvinderne.

"Andelen af kvinder, der anvender internettet, er 12 pct. mindre end andelen af mænd, der anvender internettet på verdensplan. Mens kønsforskellen er blevet mindre i de fleste regioner siden 2013, er den blevet større i Afrika. I Afrika er andelen af kvinder, der anvender internettet, 25 pct. mindre end andelen af mænd, der anvender internettet," lyder det i rapporten ifølge Computerworld.

Det er særligt stadig bedre mobilnetværk, som er årsag til, at der alt i alt er sket markante fremskridt i forhold til at få flere borgere på internettet. Ifølge ITU er abonnementer til mobilt bredbånd steget med over 20 pct. om året de seneste fem år.

Debat: EU-støtte til internet skal styrke offentlige e-services

EU-lande fremlægger slagplan for 5G 

Mere fra ITWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs