ITWatch

TDC-topchef: Branchen tjener ikke nok til at fastholde investeringsniveau

Hård priskonkurrence rammer teleselskaberne på indtjeningen. Det går i sidste ende udover investeringer i ny digital infrastruktur herhjemme, advarer TDC’s topchef Jens Aaløse.

PR/TDC/Teis Bruno
Koncerndirektør i TDC Jens Aaløse. Foto: PR/TDC/Teis Bruno

Danskerne nyder godt af intens konkurrence blandt landets teleselskaber, der betyder billigere abonnementer for forbrugerne. Til gengæld hæmmer selskabernes lavere indtjening investeringerne i nye infrastruktur. Det skriver Børsen.

En analyse fra Dansk Erhverv peger på, at branchens investeringer sidste år lå 7 pct. under niveauet for 2010. Investeringsniveauet har dog været stigende igen siden 2013.

"Der er ingen tvivl om, at det ekstreme fokus på pris på kort sigt er positivt for forbrugerne. Og historisk har TDC fastholdt et højt investeringsniveau. Men ser man på den samlede branche, så tjener vi simpelthen for få penge til at kunne opretholde et investeringsniveau, som er nødvendigt for, at vi på langt sigt kan fastholde vores høje kvalitet til kunderne," siger koncerndirektør i TDC, Jens Aaløse til Børsen.

Med henvisning til analysen fra Dansk Erhverv peger han på, at udviklingen inden for bredbånd siden 2002 har øget bruttonationalproduktet med 56-93 mia. kr. Analysen viser desuden, at telebranchen siden 2000 har evnet at skærpe produktiviteten med 16 pct. – årligt.

Debat: EU-støttet internet kan bremse private investeringer i digital infrastruktur

Telenor-direktør: Jeg vil se en åbning af fibernettet, før jeg tror på det

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger