Analyse: TDC presset på indtjeningen

EU's regulering af roaming-priserne og negative valutaeffekter rammer TDC hårdt på indtjeningen.
Foto: FOTO: KRISTOFFER VEGGERBY
Foto: FOTO: KRISTOFFER VEGGERBY

TDC's er presset på indtjeningen fra alle sider, og måtte fra 2015 til 2016 se omsætningen falde fra 22 til 21 mia. kr. EU's regulering af de internationale roaming-priser og negative valutaeffekter tegnede sig alene for godt 275 mio. kr., men den 135 år gamle telekoncern er stadig førende i markedet.

Det skriver JP Erhverv i en analyse, foretaget af Dansk Aktieanalyse.

Den interne konkurrence på det danske marked mellem de tre dominerende net fra henholdsvis TDC, 3 og fællesnettet Telenor/Telia, er sammen med konkurrencen fra de mindre teleselskaber, som lejer sig ind på nævnte net, med til at presse TDC som i 2016 havde en tilbagegang i ebitda på 8,4 pct. Med et større udbud af operatører følger nemlig et øget prispres, som har gjort de danske priser til nogle af Europas billigste især til glæde for forbrugerne, mens teleudbyderne kan se indtjeningen skrumpe.

TDC er til trods for tilbagegangen dog stadig den dominerende spiller på markedet. Og mens det danske marked er presset, så formåede koncernen at sikre fremgang i Norge, hvor man forbedrede ebitda med 101 mio. kr.

Investorerne lader også til at stole på TDC's ageren og fremtidige planer, og har kvitteret med en 12 pct.'s opgang i aktiekursen i 2017.

TDC anmelder egne kunder for cyberangreb 

Købsinteresse for Nets ligner TDC-sagen 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også



Foto: PR / NNIT

NNIT skal hyre bundter af cloud-folk

For abonnenter