Telebranchens omsætning falder - men investeringerne stiger

Nye nøgletal fra Energistyrelsen viser, at telebranchen investerer mere, men omsætter mindre. Jakob Willer kalder den mindre omsætning "bekymrende"
Foto: PR/TDC/Uffe Weng
Foto: PR/TDC/Uffe Weng

En spritny analyse fra Energistyrelsen viser, at telebranchen omsatte for 4,4 pct. mindre i 2016 end året inden.

I kroner og øre omsatte branchen dermed for 37,6 mia. kr. i 2016.

Ifølge Energistyrelsen slår faldet igennem på alle markeder. Fastnettelefoni har tabt 17,3 pct. af sin omsætning, mobiltelefoni er dykket med 1,6 pct., og endelig er tv-distribution nede med 6 pct.

Til gengæld steg telebranchens investeringer med 4,2 pct. i 2016 til i alt 6,9 mia. kr., hvilket går imod det billede, der er blevet tegnet den seneste tid af, at telebranchens investeringer fortsætter med at falde.

Jakob Willer, direktør i Teleindustrien, anerkender, at det "isolereret set" er et positivt tegn, at investeringerne stiger.

"Men samtidig er det stærkt bekymrende, at omsætningen på alle forretningsområder i branchen er faldende og set over flere år er indtjeningen også faldende. Jeg håber meget, at det vil lykkes at vende udviklingen og skabe ny vækst med digitalisering i både erhvervslivet og i den offentlige sektor."

"Vi har brug for ny vækst, ny omsætning og ny indtjening for fremadrettet at kunne forrente de store investeringer, der er behov for i udbygningen af den digitale infrastruktur," udtaler han i en pressemeddelelse.

"Mine folk i virksomheden ved godt, at vi skal være mere effektive for at øge vores indtjening"

Kunderne siger nej tak til større regning for bedre netværk  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også