ITWatch

Telia kan stå foran skattebetaling for milliarder i Nepal

Telia kan potentielt stå over for et skattesmæk som følge af manglende skatteindbetalinger i forbindelse med frasalget af et nepalesisk datterselskab.

Foto: PR/Telia

Da Telia sidste år ikke betalte skat i Nepal for salget af datterselskabet Ncell, anmoder nepalesiske skattemyndigheder nu i et brev til Telia om en skattebetaling på mere end 5 mia. svenske kr.

Det skriver Dagens Industri.

Som et led i Telias strategi om at forlade Nepal solgte selskabet sidste år datterselskabet Ncell. Fordi Telia ejede Ncell gennem en kompliceret koncernstruktur i Holland, Vestindien og Norge, betalte selskabet ikke kapitalvindingsskat til Nepal.

De nepalesiske skattemyndigheder mener, Telia burde have betalt skat i Nepal. I et brev til Telia anmoder myndighederne betaling for 5 mia. svenske kr., der også dækker bøder og renter.

Telia bekræfter i en skriftlig kommentar at have modtaget brevet og skriver også, at det ikke fremgår hvilket Telia-selskab, brevet er stilet til. Telia melder ud, at Teliasonera Norge vil reagere på brevet, skriver Dagens Industri.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs