Telia regner på snarlige prisstigninger efter nye EU-regler

Udsigten til kæmpe tab på grund af nye regler for roaming betyder, at Telia snart forventer at skrue på priserne for kunderne.
Foto: PR/Telia
Foto: PR/Telia
AF RITZAU FINANS

Teleselskaberne i Europa begynder nu at skrue på priser og abonnementer, inden de ændrede EU-regler for roaming snart træder i kraft.

Reglerne afskaffer som udgangspunkt roamingafgiften, når man som forbruger bruger data og surfer på nettet i Europa med sin telefon.

Fremover er det teleselskaberne, der skal betale for, at kunder henter data hos udenlandske udbydere.

Reglerne er af EU-parlamentarikere blevet kaldt en sejr for forbrugerne. Men teleselskaberne ser nu ud til at hæve priserne og begrænse abonnementsmulighederne som modtræk.

Hos Telia lægger pressechef Rasmus Avnskjold ikke skjul på, at danske Telia-kunder snart vil mærke konsekvenserne af de nye EU-regler.

"Vi har tidligere meldt ud, ligesom stort set alle vores konkurrenter, at vi med de her nye roamingregler bliver nødt til at gøre et eller andet, fordi der kommer et kæmpe tab."

"Vi kommer til at hæve nogle priser. Hvor vi hæver dem, det sidder vi stadig og regner på," siger han.

I Danmark er det foreløbig kun TDC-koncernen, der har meldt konkret ud om ændringer.

Fra 15. juni vil alle abonnementer hos YouSee Mobil, Telmore og Fullrate stige med 10-20 kroner om måneden.

Ud over at hæve priserne kan de danske selskaber vælge at lave abonnementer, hvor roaming kun er muligt inden for landets grænser.

Flere selskaber, blandt andet 3 og Tjeep, har allerede lanceret sådanne abonnementer.

Samme løsning har man lavet for Telias svenske tabletkunder, der før har haft mulighed for fri data i udlandet på separate abonnementer til deres iPads og andre tablets.

De vil fremover helt miste muligheden for at bruge mobildata på tablet uden for landets grænser, medmindre de kobler sig på et trådløst netværk eller bruger deres mobiltelefon som modem.

Sidste frist for teleselskaberne for at melde abonnementsændringer ud, er 15. maj. Det er en måned før, de nye EU-regler træder i kraft 15. juni.

De nye EU-regler giver ikke helt ubegrænset telefoni og databrug i Europa. Der bliver lagt et loft på forbruget - passerer man det, må selskaberne godt hæve prisen.

Plenti-direktør: Nye roaming-regler mindsker konkurrencen 

Telenor afviser at løfte sløret for priserne når roaminggebyr forsvinder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også